Komentara: 3
Pregleda: 989

Fudbal: Spartak poražen od Novog Pazara (1:3) na startu borbe za opstanak

18.04.2022. u 11:28h
Izvor: Subotica.com
Za nešto manje od mesec dana Novi Pazar je iz Subotice odneo šest bodova. Ekipa Tomislava Sivića je i na startu plejauta bila bolja od Spartaka i slavila sa 3:1. Gosti su bili mnogo bolji u prvom poluvremenu i stekli prednost od jednog gola. Iako je Spartak uspeo da izjednači u nastavku, završnica je ipak pripala Novopazarcima.
Fudbal: Spartak poražen od Novog Pazara (1:3) na startu borbe za opstanak

Otvoreno su obe ekipe ušle u meč, a kako je vreme odmicalo Novi Pazar je polako preuzimao inicijativu i stvarao šanse. Nizale su se prilike gostujućeg tima, Dubljanić je odolevao, a onda su posle dobre akcije igrči Novog Pazara stigli do prednosti. Posle Sjajnog centaršuta Stefana Dimića, Filip Pavišić je savladao Mišu Dubljanića i doneo radost svojoj ekipi - 0:1.

Drugo poluvreme je donelo bolju igru Subotičana. U 52. minutu mogli su i do izjednačenja da je samo malo bolje reagovao Todoroski na centaršit Bijelovića, ali je zakasnio i lopta je završila van teren pored stative. Viđena je po jedna prilika na obe strane, a onda je u  61. minutu Stefan Lončar u kaznenom prostoru oborio Vladana Vidakovića. Sudija je pokazao na belu tačku, Nemanja Nikolić je bio precizan i izjednačio – 1:1. Nastavila se borba, smenjivali su se napadi na obe strane bez velike opasnosti po golmane sve do 73. minuta kada je Luka Bijelović pokušao posle solo prodora udarcem po zemlji, lopta je prošla tik pored stative. Ono što Spartak nije iskoristio gosti jesu već u narednom napadu. Posle centaršuta Stefana Dimića, Ibrahim Mustafa je zatresao mrežu Subotičana za 2:1. Igrao se 78. minut kada je Novi Pazar po treći put naterao Dubljanića na kapitulaciju. Zakasnila je odbrana domaćeg tima da se vrati, a Stefan Dimić iskorije to iskoristio i pogodio za 3:0 i postavio konačan rezultat za nova tri boda u borbi za opstanak.

Spartak – Novi Pazar 1:3 (0:1)
Nikolić 62' (p) - Pavišić 38, Mustafa 74', Dimić 78'

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović (Todoroski), M. Bogićević, Ostojić, Vidović, Šćepanović (Vidaković), Tošeski, Bijelović (Tomašković), Tufedžić, Srećković (Mihajlović), Nikolić.

Novi Pazar: Kukić, Vlajković, Pavišić, Joksimović, Jović, Lončar (Kiković), Islamović, Čečarić (Mujezinović), Dimić, Mustafa ( Rubežić), Ratković (Jokić).

Sažetak meča (Snimatelj i montaža Grozdana Spajić)

Tomislav Sivić, šef struke Novog Pazara, posle pobede nad Spartakom istakao je važnost osvojenih bodova u borbi za opstanak

- Došli smo da ponovo pobedimo jer drugi izbor nemamo. Borimo se za opstanak i mesto koje bi nas bar odvelo u baraž. U poslednje vreme smo podigli formu, imamo dobru igru i rezultate pa smo iz toga i optimizam gajili da možemo u Subotici ponovo osvojiti bodove. Mnogo je teško istog protivnika pobediti dva puta u kratkom vremenskom periodu. Nama je to pošlo za rukom i mnogo sam ponosan na moj tim. Čestitam igračima na pruženom maksimumu i na ovoj utakmici gde smo u prvom poluvremenu imali više od igre, pored postignutog gola još tri - četiri stvorene prilike koje smo mogli i bolje da iskoristimo. Spartak je u nastavku promenio sistem, krenu ofanzivnije, postigao pogodak, ali ova ekipa je pokazala karakter i posle toga se podigla i na kraju sa još dva gola došla do zaslužene pobede – rekao je Sivić.

Šef struke Spartaka, Nebojša Vučković, nakon poraza od Novog Pazara rekao je da je konačan ishod meča odlučen nakon drugog gola protivnika.

- Novi Pazar je u prvom poluvremenu imao više od igre i došao do prednosti, a mi se i nismo najbolje snašli. U nastavku smo igrali bolje, okrenuli utakmicu. Zasluženo smo postigli  izjednačujući gol. U jeku te ofanzive dobra akcija protivnika je rezultirala pogotkom za novo vođstvo Novog Pazara i to je momenat koji je definitivno prelomio utakmicu – objasnio je Vučković.

U narednom kolu koje se igra u četvrtak Spartak gostuje u Gornjem Milanovcu gde će se sastati sa Metalcem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 989

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.