Komentara: 6
Pregleda: 1108

Fudbal: Spartak poražen od Radničkog iz Kragujevca (1:2)

03.10.2022. u 12:38h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen sa 2:1 od Radničkog iz Kragujevca u 13. kolu Superlige . Subotičani su rano stigli do prednosti pogotkom Srđana Hrstića, ali su gosti do pauze uspeli da izjednače preko Krajišnika, a potom i preokrenu rezultat u svoju korist sa bele tačke. U drugom poluvremenu „golubovi“ su diktirali igru stvarali šanse, ali nisu našli rešenje za gostujuću odbranu i Radnički je odneo bodove sa severa Bačke.
Fudbal: Spartak poražen od Radničkog iz Kragujevca (1:2)

Spartak je posle četiri minuta igre stigao do prednosti.  Aleksandar Tanasin je centrisaro s desne strane, Luka Bijelović preglavao na ivici kaznenog prostora, a kod druge stative Srđan Hrstić prihvatio loptu i smestio je u mrežu Kragujevčana – 1:0.

Nakon postignutog gola domaći tim je iz kontri pokušavao da uveća prednost dok su gosti hrlili da dođu do izjednačenja. U pola sata igre viđene su dve dobre prilike Radničkog. Milutin Vidosavljević je izveo korner, Miloš Vidović uputio udarac, Filip Manojlović je bio dobro postavljen i zaustavio loptu.

Stefan Čolović se odlučio na udarac iz daljine u 23. mintu, ali se Spartakov golman nije dao nadmudriti.  Minimalno vođstvo uljuljkalo je „golubove“ da više prete Stojanu Lekoviću. U 35. minutu posle prekršaja Mitrovića skraćeni korner izveo je Stefan Čolović., lopta se odbila do Damjana Krajišnika, a on je poslao u gol Spartaka za poravnanje rezultata -1:1.

U drugom minutu sudijske nadoknade pre odlaska na pauzu Da Silva je bio u prodoru, Stefan Filipović ga je oborio u kaznenom prostoru, a sudija Stojanović pokazao na belu tačku. Milutin Vidosavljević je pruzeo odgovornost i sa 11 metara preokrenuo rezultat u korist Kragujevčana - 1:2.

U nastavku utakmice Spartak je preuzeo potpuno inicijativu. Igralo se uglavnom na polovini Kragujevčana, pokušavali su „golubovi“ da nađu rešenje za izjednačenje, ali im nije išlo po planu. U 72. Minutu Obradović je imao idealnu šansu nakon centaršuta Luke Bijelovića, ali je Leković uspeo uz krajnji napor da odbrani. Ubrzo je i Šimura zapretio posle centaršuta Nikola Srećkovića, golman Radničkog je uspeo još jednom da se istakne.

U 79. minutu posle brze akcije Kragujevčani su bili nadomak trećeg pogotka, ali je Filip Manojlović posle silovitog šuta Stefana Čolovića loptu izbacio u korner. Nastavili su domaći igrači da atakuju ka golu Lekovića, tražili put do mreže da upišu bar bod. U 90. minutu su bili najbliži. Moris je izveo slobodan udarac s desne strane, Filipović je bio najviši u skoku, glavom loptu zahvatio i pogodio prečku. Vremena za više nije bilo i bodovi su pripali gostima.

Spartak –  Radnički 1923 1:2 (1:1)
Hrstić 4' - Krajišnik 35', Vidosavljević 45+2'

Spartak: Manojlović, Tanasin, Filipović, Ostojić, Mitrović, Šimura (Moris), Tošeski (Tumbasević),  Bijelović, Stanić (Bosić), Srećković (Đurasović), Hrstić (Obradović)

Radnički: Leković, Vlajković, Miličić, Cvetinović, Pecellj, M. Vidović, Krajišnik (Srnič), Čolović (Zorić), Vidosavljević (Brnović), Šimić (Ubiparip), Da Silva (Stoiljković).

Spartak u narednom kolu gostuje Crvenoj zvezdi. Utakmica se igra 8. oktobra u Beogradu, a potom sledi 1/16 finala Kupa Srbije kada će Subotičani odmeriti snage sa ekipom Rada na Banjici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1108
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.