Komentara: 5
Pregleda: 1634

Fudbal: Spartak poražen u Ivanjici, Keržakov smenjen sa čela struke

14.11.2023. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka poraženi su sa 2:0 od Javora u 15. kolu Superlige. Subotičani su imali priliku pri rezultatu 1:0 da izjednače sa bele tačke, ali je Manojlović odbranio Ubiparipu i poveo svoju ekipu ka pobedi koju je overio Petrović svojim pogotkom. Loši rezultati alarmirali su rukovodstvo Spartaka i kasnije sinoć saopšteno je da Aleksandar Keržakov više nije strateg Spartaka, a kao njegov naslednik pominje se Nenad Lalatović.
Fudbal: Spartak poražen u Ivanjici, Keržakov smenjen sa čela struke

Javor je bio bolji rival na terenu, a svoju inicijativu je krunisao pogotkom posle pola sata igre. Dakure je poveo akciji, a Luka Gojković je završio loptom u mreži Spartaka. Imali su „golubovi“ priliku, ali je Mudrinski sa pet metara promašio i prvi deo je pripao domaćinu.

I u nastavku su Ivanjičani bili bolji, ali se nisu predavali ni Subotičani. Todoroski je pokušavao doći do gola, uptio je udarac i lopta je zakačila ruku od jednog domaćeg igrača. Dosuđen je penal za „golubove“, ali je nameru Voje Ubiparipa pročitao Manojlović i odbranio. Ubrzo je usledila kazna za propušteno i Javor je udvostručio prednost pogotkom Todora Petrovića. Imali su još nekoliko izuzetnih prilika, ali je Vulić uspevao da odbrani i spreči ubedljiviji poraz.

Javor – Spartak 2:0 (1:0)
Gojković 32', T. Petrović 58'

Javor: Manojlović, Adamović (T. Petrović), Bosić (Tojčić), Dolmagić (Ilić), Dakure, Gigić (Milošević), Gojković, Tanko, Kopitović, Miletić, Obradović.

Spartak: Vulić, Ćalasan, Kerkez, Prijović (Bijelović), Tanasijević, A.S. Đurasović (Jocić), Mijić (Vidaković), Stanojev, Todoroski, Mudrinski (Ubiparip), Tošeski (Babić).

Sledi reprezentativna pauza, a u narednom, 16. kolu, Spartak gostuje ekipi IMT-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 dana
Komentara: 5
Pregleda: 1634
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.