Komentara: 7
Pregleda: 807

Fudbal: Spartak poražen u Lučanima (2:1)

04.09.2023. u 10:38h
Izvor: Subotica.com
Spartak je upisao treći poraz u nizu u sezoni. Subotičani su u okviru 6. kola Superlige izgubili od Mladosti u Lučanima sa 2:1. Domaći tim je stekao minimalnu prednost u prvom delu, u nastavku iako je Spartak bio bolji, stigao do izjednačenja preko Ubiparipa, na kraju su Lučanci osvojili tri boda.
Fudbal: Spartak poražen u Lučanima (2:1)

Od starta se igralo otvoreno i dinamično, imali su i jedni i drugi svoje šanse, ali su mreže mirovale. Jug Stanojev je imao sjajnu priliku da dovede Spartak u prednost, ali je njegov udarac odbranio Stamenković. Na drugoj strani tamnoputi Silue je poslo dobre reakcije Radivojevića i spuštene lopte uspeo da savlada Vulića u 39. minutu i dovede Lučance u vođstvo.

U nastavku su Subotičani zaigrali mnogo bolje i organizovanije, a ulaskom Ubiparipa itekako postali opasniji u naapdu što se isplatilo u 67. minutu. Ćirković je oborio Voju Ubiparipa u kaznenom prostoru, dosuđen je penal. Izveo je udarac Ubiparip, Stamenković je odbranio, ali je ponovljen penal jer je iz VAR sobe sugerisano da se golman Mladosti ranije pomerio. I u drugom pokušaju uspešniji je bio čuvar mreže Lučanaca, ali na kratko, Ubiparip se dobro snašao i odbijenu loptu prihvatio i poslao u mrežu za 1:0.

Nastavila se borba, bilo je prilika na obe strane, a onda jedna greška Subotičana koja ih je za malo koštala novog minusa. Otklonio je opasnost tanasijević na kratko. Lopta je ponovo završila kod Mladosti, Žarko Udovičić je sjajno uputio centaršut sa leve strane, a na drugog se najbolje snašao Aleksandar Varjačić i glavom loptu poslao u mrežu za 2:1 i pobedu.

Mladost – Spartak 2:1 (1:0)
Silue 39', Varjačić 90' - Ubiparip 67'

Mladost: Stamenković, Ćirković, Silue, Leković, Milošević, Radivojević (Eze), Tomić (Mols), Tumbasević, Udovičić, Varjačić, Veličković (Žunić).

Spartak: Vulić, Tanasijević, Kerkez, Prijović, Bijelović,  A.S Đurasović,  Vidaković, Stanojev, Babić (Tošeski), Todoroski (Ubiparip) Jocić (Stajković).

Sledi prvenstvena pauza od dve nedelje zbog reprezentativnih obaveza, a onda u Spartak na svom terenu dočekuje Vojvodinu. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 7
Pregleda: 807
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.