Komentara: 9
Pregleda: 1084

Fudbal: Spartak poražen u Novom Pazaru (2:0)

31.08.2022. u 12:44h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u Novom Pazaru od istoimene ekipe sa 2:0 u okviru 9. kola Superlige. Loše izdanje Subotičana kaznili su domaćini i upisali šesti uzastopni trijumf ove sezone pod vođstvom bivšeg trenera „golubova“ Vladimira Gaćinovića, dok je Spartaku ovo već peti meč bez pobede.
Fudbal: Spartak poražen u Novom Pazaru (2:0)

Početak utakmice u Novom Pazaru pripao je domaćem timu koji je od starta nametnuo visok ritam i već posle tri minuta igre iznudio je penal. Janko Tumbasević je načinio prekršaj u kaznenom prostoru nad Majdovcem. Udarac sa bele tačke izveo je Miloš Mijić i pogodio prečku. Na isteku 11. minuta Spartak je zapretio preko Stanića, ali se istakao Kljajić posle njegovog šuta iz daljine odlično je intervenisao.

Za propušteni penal brzo se iskupio Mijić i Novopazarcima doneo radost u 13. minutu. Nakon što je Lončar prebacio loptu iz kaznenog prostora na ivicu Miloš Mijić je prihvatio i poslao u donji ugao -1:0. Imali su Subotičani priliku da izjednače iz slobodnog udarca. Todoroski je sa dvadesetak metara pogodio živi zid, odbijenu loptu prihvatio je Nikola Srećkovi, ali je golman Novog Pazara uspeo da odbrani.

Drugo poluvreme samo što je počelo, a igrači Spartaka su ponovo napravili grešku. Radivoj Bosić nije uspeo da zaustavi Filip Jovića u prodoru već ga je sapleo i oborio u kaznenom prostoru. Dosuđen je drugi jedanaesterac za domaćina. Čekala se i potvrda iz var sobe, a onda je Nikčević udvostručio vožstvo sa 11 metara – 2:0. Pokušao je Todoroski u dva navrata, ali dalje od prečke nije uspeo. Na drugoj strani Nikčević je posle centaršuta Pešukića za malo loptu poslao iznda prečke i propustio priliku da poveća vođstvo svog tima.

U 70. minutu brzi napad Subotičana, pokušao je Aleksa Đurasović, ali je dobro reagovao Kljajić i izbacio loptu u korner. Do kraja meča nije bilo nikakvih promena i bodovi su pripali domaćem timu.

Novi Pazar – Spartak 2:0 (1:0)
Mijić 13’, Nikčević 49’ (p)

Novi Pazar: Kljajić, Islamović, Joksimović, Jović (Zimonjić), Lončar (Gavrić), Majdevac (Bogdanovski), Mijić (Kiković), Momčilović (Alić), Nikčević, Pešukić, Rubežić.

Spartak: Manojlović, Šimura, Filipović (Baksevanos), Ostojić, Tanasin, Tumbasević (Šćepanović), Stanić (Đurasović), Todoroski, Bosić, Srećković (Vitorović), Obradović (Bijelović).

Spartak u narednom kolu dočekuje Napredak iz Kruševca. Utakmica se igra u subotu od 20 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 1084
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.