Komentara: 9
Pregleda: 875

Fudbal: Spartak poražen u Novom Sadu od Mladosti (1:0)

12.09.2022. u 11:09h
Izvor: Subotica.com
Spartak je pretrpeo i treći poraz. U Novom Sadu „golubovi“ su poraženi sa 1:0 od novajlije u eliti, ekipe Mladost GAT u okviru 11. kola Superlige . Domaći tim je bolju igru krunisao pogotkom u 33. minutu golom Radulovića, dok su Subotičani prikazali bledo izdanje, bez ikakve pretnje po gol protivnika.
Fudbal: Spartak poražen u Novom Sadu od Mladosti (1:0)

Domaći tim je od starta nametnuo svoj ritam i gotovo prvih dvadesetak minuta se igralo na polovini koja je pripadala Spartaku. Stvorili su dve povoljne prilike Novosađani preko Katanića, ali je Manojlović uspešan bio. Ipak u 33. minutu posle brzog napada i asistencije Dimitrova, Andrija Radulović je doveo Mladost u prednost - 1:0.

Za razliku od domaćina Subotičani u prvih 45. minuta nisu uputili udarac ka golu Mladosti i na pauzu se otišlo uz minimalno vođstvo novajlije  u eliti.

Probudili su se igrači Spartaka u nastavku i zaigrali agilnije. Pokušavali su da nađu rešenje do gola Milojevića, ali su grešili u završnici. Kako je vreme odmicalo Novosađani su ponovo bili opasniji u napadu, dok je odbrana bila na visini zadatka i Subotičanima nije dozvolila da se približe golu. Aleksa Đurasović je pokušao iz daljine i za malo loptu poslao pored stative. To je bio i jedini ozbiljan šut ka golu rivala od strane „golubova“.

U 86. minutu prilika za Mladost da udvostruči prednost, ali je Šimura dobro intervenisao ispred Marušića i dao nadu svojim saigračima da mogu bar do boda. Ipak, rešenje za to Subotičani nisu našli i domaćin je zasluženo trijumfovao.

Mladost GAT – Spartak 1:0 (1:0)
Radulović 33'

Mladost: Milojević, Arsić (Denić), Dimitrov (Ilić), Katanić (Vidakov), Kovačević, Mijić, Milovanović, Popović (Marušić), Radulović, Sekulić, Stanković (Jočić).

Spartak: Manojlović, Šimura, Beksevanos, Filipović, Mitrović (Hrstić), Tumbasević, A.S.Đurasović (Tošeski), Bijelović (Todoroski) , Stanić (Moris), Srećković (Bosić), Obradović.

U narednom kolu Spartak opet igra na strani. Subotičani putuju u Niš gde će snage odmerit sa Radničkim, a nakon toga sledi prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza. Šampionat se nastavlja 1. oktobra kada će Spartak ugostiti kragujevački Radnički 1923.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 875
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.