Komentara: 3
Pregleda: 782

Fudbal: Spartak poražen u Surdulici (2:0)

31.10.2022. u 10:06h
Izvor: Subotica.com
Spartak je ostao bez bodova u 17. kolu Superlige Srbije nakon što je u Surdulici poraženo od Radnika sa 2:0. Iako je prvo poluvreme pripalo Subotičanima gde su pokazali odličnu igru nisu je krunisali golovima, usledila je kazna u nastavku i domaći tim je u kratkom vremenskom periodu dva puta zatresao mrežu „golubov“ za svoju prvu prvenstvenu pobedu u ovoj sezoni.
Fudbal: Spartak poražen u Surdulici (2:0)

Spartak je u prvih 45 minuta bio bolji rival na terenu. Stvorili su „goubovi“ nekoliko konkretnih šansi, ali nisu uspeli da savladaju raspoloženog Vujanca pred golom Radnika. Prvo se Hrstić našao u prilici, potom je Šimura u 8. minutu pogodio stativu. U završnici prvog dela Subotičani su imali najbolju priliku. Nikol Srećković je uputio centaršut, pred golom se našao Šimura, ali je njegov udarac zaustavio Vujanac i na pauzu se otićlo bez promene rezultata.

Ono što gosti nisu iskoristili u prvom poluvremenu Radnik je već na startu uspeo. Posle sjajne akcije u 53.minutu koju je započeo Kunić svojim pasem do Spasića, a on loptu prosledio na drugu stativu gde se Borko Duronjić ubacio iz drugog plana i savladao Manojlovića – 1:0.  Imali su domaći igrači još dve prilike, dobro je bio postavljen Manojlović. Usledio je napad Spartaka i šansa za izjednačenje, ali je pokušaj Hrstića zaustavio Vujanac.

Dovoljno je bilo desetak minuta Surduličanima da po drugi put zatresu mrežu Spartaka. Izvanredan centaršut Vukašina Bogdanovića s desne strane iskoristio je Petar Kunić i ispred bakesvanosa glavom loptu poslao u dalji ugao za 2:0.

Mogao je Spartak da smanji prednost domaćina, ali je Borko Duronjić odlično reagovao i posle prekida loptu izbacio sa gol linije.

Radnik – Spartak 2:0 (0:0)
Duronjić 53', Kunić 63'

Radnik: Vujanac, Rustemović, Kunić (Nedeljković), Duronjić (Milić), Oreščanin, Stevanović (Petrović), Stojanović (Bogdanović), Babić, Abubakar, Velikić (Jokić), Spasić.

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bogićević, Bakevanos, Vitorović, Tumbasević (Bosić), Đurasović (Stanić), Todoroski (Bijelović), Šimura, Srećković (Moris), Hrstić (Obradović)

U narednom kolu  Spartak dočekuje Vojvodinu. Utakmica se igra u subotu od 18 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 782
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.