Komentara: 0
Pregleda: 378

Fudbal: Spartak porazom od Voždovca (2:0) okončao jesenji deo šampionata

14.11.2022. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u poslednjem, 19. kolu jesenjeg dela od Voždovca sa 2:0. Domaći tim je u završnici prvog dela stekao prednost. Imali su Subotičani priliku da izjednače sa bele tačke, ali Nikola Srećković nije realizovao kazneni udarac što su „zmajevi“ kaznili u završnici i sa penala potvrdili pobedu.
Fudbal: Spartak porazom od Voždovca (2:0) okončao jesenji deo šampionata

U prvom poluvremenu se vodila velika borba na terenu, imale su obe ekipe svoje prilike, ali su mrežemirovale do samog odlaska na pauzu kada je Burmaz Voždovac doveo u vođstvo 1:0.

U nastavku je Spartak zaigrao agilnije, pokušavao da izjednači i dobio priliku za to iz penala. Posle pokušaja Šimure u 72. minutu Vujanović je igrao rukom i dosuđen je jedanaesterac za Spartak. Srećković je prihvatio odgovornost. Uputio je udarac sa bele tačke i pogodio prečku, lopta se odbila ponovo do njega prihvatio je i poslao po zemlji u mrežu. Ipak nije gol priznat jer se lopta direktno od okvira gola vratila njemu i nakon konsultacija sa var komisijom pogodak nije priznat.

Nekoliko minuta kasnije na suprotnoj strani ponovo je dosuđen kazneni udarac nakon gledanja snimka jer je Šimura prethodno povukao Ivezića. Miloš Pantović je bio precizan sa bele tačke za 2:0 u 80. minutu.

Pokušavali su „golubovi“ da postignu pogodak, ali vremena nije bilo za nešto više i na zimsku pauzu, koja je ranije počela zbog predstojećeg Svetskog prvenstva u Kataru, otišli su poraženi.

Voždovac – Spartak 2:0 (1:0)
Burmaz 43', Pantović 80' (p)

Voždovac: Katić, Burmaz, Damjanović, Hajdin, Ivezić, Jočić (Purtić), Mijailović (Vujanović), Milović, Nešković (Ajdinović), Pantović, Đorđević.

Spartak: Manojlović , Tanasin, Bogićević, Ostojić (Baksevanos), Vitorović, Tumbasević (Obradović), Đurasović (Šimura), Bijelović (Todoroski), Stanić, Srećković (Bosić), Hrstić.

Spartak je prvi deo sezone okončao na 11. mestu sa 18 osojenih bodova uz četiri pobede, šest nerešenih utakmica i devet poraza.  Sledi pauza do decembra kada će se okupiti igrači i početi pripreme za nastavak šampionata koji je zakazan za početak februara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 378
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.