Komentara: 4
Pregleda: 1228

Fudbal: Spartak porazom u Kruševcu okončao jesenji deo prvenstva

18.12.2021. u 18:52h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen u Kruševcu od Napretka minimalnim rezultatom 1:0 u okviru 21. kola, ujedno i poslednjeg u jesenjem delu Superlige. Kruševljani su iskoristili igrača više na terenu i u 70. minutu golom Petra Đuričkovića došli od prednosti, što se ispostavilo i konačnog rezulata utakmice.
Fudbal: Spartak porazom u Kruševcu okončao jesenji deo prvenstva

U prvom poluvremenu domaći tim je u uvodnim minutima meča bio dosta opasniji. Pretili su Marjanović, Đuričković, Stevanović, ali nisu našli rešenje za Dubljanića. Kako je vreme odmicalo vodila se ravnopravna borba, a odna su i Subotičani počeli da prete Vasiljeviću. Đuričković je pokušao iz daljine da pogodi dalji levi ugao, ali je Dubljanić zakačio loptu i promenio joj pravac. Uzvratio je Nemanja Mihajlović, Vasiljević je bio na mestu. Stopostotna šansa za Napredak ukazala se u 34. minutu. Saša Marjanović je šutirao, Dubljanić još jednom sačuvao svoju mrežu.

U 38. minutu Mihajlović je oduzeo loptu, povukao kontru po desnoj strani, uposlio Nikolića, ali je šansa ostala neiskorištena. Posle odlične akcije, Mihajlovića, Savkovića, Vidakovića, Nikolića, Srećković je uputio udarac, ali je lopta zakačila Jovanovića i završila iznad prečke i mreže su ostale mirne posle 45. minuta. 

Nastavljena je borba u drugom delu meča. U 60. minutu lopta je okrznula Srećkovića po ruci, usledila je provela Vara, ali nije dosuđen penal za napredak. Neoprezno je startovao Đurasović na Đuričkovića i zaradio crveni karton, pa je Spartak nastavio sa igračem manje od 64. minuta.

Do prednosti je došao Napredak kada je Petar Đuričković prevario odbranu Subotičana i zatresao mrežu za 1:0. Samo minut kasnije nova prilika za domaće, ali se Dubljanić istakao odbranom. Pokušali su gosti iz prekida nakon kornera, sve je to bilo bezopasno po golmana Kruševljana.

Na sreću Spartaka Bačanin je u 87. minutu promašio loptu posle asistencije Marjanovića i nije uspeo da udvostruči prednost što je dalo nadu da „golubovi“ mogu do boda. U drugom  minutu nadoknade pokušao je Mihajlo Bogićević iz prve, ali je lopta završila pored gola. 

Napredak – Spartak 1:0 (0:0)
Đuričković 70’

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Kerkez, Đuričković (Kočić), Kunić (Bačanin), Mršić, Stevanović (Rašković), Marjanović, Krstić, Đ. Jovanović (Ivanić), Ćuković. 

Spartak: Dubljanić, Dunđerski (Moris), Ivančević, M. Bogićević, Šimura, Đurasović, Vidaković, Mihajlović (Šćepanović), Srećković (Marčić), Savković (Hrstić), Nikolić. 

Ovom utakmicom okončan je prvi deo prvenstva za „golubove“. Sledi zaslužena pauza do 8. januara 2022. godine kada će Spartak početi pripreme za prolećni deo sezone koji startuje  12. februara 2022. godine. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1228
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.