Komentara: 17
Pregleda: 1453

Fudbal: Spartak posle preokreta do pobede nad Kolubarom

10.04.2022. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak je nakon preokreta stigao do trijumfa protiv Kolubare u 30. kolu Superlige. Slavili su „golubovi“ sa 4:3 nad ekipom iz Lazarevca i to golom u sudijskoj nadoknadi remena. Gosti su imali prednost posle 45. minuta, dok je nastavak pripao Subotičanima koji su posle preokreta stigli do trijumfa koji im daje nadu da se nađu u plejofu, ukoliko im ostali rezultati budu išli na ruku.
Fudbal: Spartak posle preokreta do pobede nad Kolubarom

Domaćin je prvi zapretio i to preko Nikole Srećkovića u devetom minutu nakon dobrog pasa Lazara Tufegdžića, ali je Dejan Stanivuković bio na mestu i lopta je završila u njegovom naručju. Kako je vreme odmicalo Subotičani su imali veću inicijativu na terenu, ali je svaki pokušaj plavo – belih pred golom Kolubare neutralisan u potpunosti. I pored toga Spartak je pokušavao da dođe do pogotka, završnica je izostala.

U 29. minutu Nemanja Nikolić je odlično asistirao Srećković, on uputio šut, lopta je završila pored stative. Ono što domaći tim nije uspeo gosti jesu. Nakon udarca iz ugla u kaznenom prostoru pred golom Spartaka najbolje se snašao Stefan Marjanović i glavom loptu plasirao u mrežu za 0:1.

Drugo poluvreme je donelo mnogo bolju igru domaćeg tima. Nikoli Srećkoviću bilo je dovoljno pet minuta u nastavku da poravna rezultat. Na odličnu asistenciju Lazara Tufegdžića iskosa sa leve strane loptu je plasirao u mrežu Kolubare- 1:1. Ubrzo potom Spartak je mogao i do preokreta. Ali su Bogićević i Bijelović bili neprecizni.

Igrao se 62. minutu kada je sudija dobio poziv iz VAR sobe, zbog igranja rukom u kaznenom prostoru nekog od igrača Kolubare. Nakon pogledanog snimka, arbitar Živković je dosudio pena za Spartak. Nemanja Nikolić je prihvatio odgovornost i bio precizan sa 11 metara za preokret -2:1. U 68. minutu Nikolić se našao u odličnoj  šansi, ali je Stanivuković odbranio. Što nije iskoristio tad, Nikolić je u narednom napadu kako on to ume, posle dodavanja Lazara Tufegdžića loptu je plasirao po zemlji u mrežu Kolubare za 3:1.

Nakon dva gola Spartaka i Kolubara je zaigrala ofanzivnije, a u 74. minutu Uroš Đuranović je uspeo da smanji prednost Subotičana. Brzo se istopila razlika od dva gola, Nemanja Andrić u 86. minutu je poravnao rezultat -3:3.

Subotičani su ipak na kraju slavili.  Đurić je načinio prekršaj nad Tufegdžićem, a slobodan udarac sa više od dvadesetak metara izveo je Tošeski i stavio tačku na uzbudljiv meč koji je okončan sa 4:3.

Spartak – Kolubara 4:3 (0:1)
Srećković 52’, Nikolić 63’ (p),71, Tošeski 90+1 - Marjanović 35’, Đuranović 74’, Andrić 86’

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, M. Bogićević, Ostojić, Vidović ( Tomašković), Tošeski,  Šćepanović (Đurasović), Bijelović, Tufegdžić, Srećković, Nikolić.

Kolubara: Stanivuković, Janković, Radovanović, Đurić, Kočović (Andrić), Stojanović, Nikolić, Marjanović (Antić), Bojić, Petronijević (Mladenović), Đuranović.

U ponedeljak kada se odigraju i poslednje utakmice 30. kola znaće se da li Spartak nastavlja borbu u plejofu ili plejautu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 1453
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.