Komentara: 4
Pregleda: 1815
Video

Fudbal: Spartak posle preokreta savladao Metalac

10.08.2020. u 10:16h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv nastavio je pobedničku seriju. Pred „golubovima“ je poklekao i treći novajlija u ligi - Metalac. Raspoloženi Subotičani, iako su gubili u prvom poluvremenu minimalnim rezultatom, u nastavku su se razigrali i stigli do pobede od 4:1.
Fudbal: Spartak posle preokreta savladao Metalac

Fudbaleri Spartaka slavili su i u trećem kolu Linglong Superlige Srbije. Savladali su na svom terenu Metalac iz Gornjeg Milanovca, posle preokreta, sa ubedljivih 4:1. Iako je prvo poluvreme bilo malo slabije, nastavak utakmice je potvrdio kvalitet Subotičana, a četiri gola u mreži Puletića su potvrda za to.

Spartak je prvi zapretio preko Denkovića, ali on nije iskoristio svoju priliku. Propušteno su gosti kaznili u 10. minutu. Vranjanin je poslao dugu loptu pred gol Subotičana do Desančića, a on do Katanića koji vara odbranu "golubova" i loptu šalje u mrežu za 0:1. Nakon postignutog gola Metalac se povukao i pretio iz kontri, dok je Spartak konstantno napadao. Ponovo se Denković našao u prilici, ali njegov pokušaj osujetio je Puletić.

U 26. minutu gosti su mogli da povećaju prednost. Grbović je prošao po desnoj strani, uposlio Katanića, na dobrom mestu se našao Marčić i otklonio opasnost. Najbolju priliku za izjednačenje Subotičani su propustili u 32. minutu. Nikolić je s desne strane uposlio Denkovića koji je bio ooči u oći sa golmanom Metalca, uputio šut sa desetak metara, ali Puletić je odlično intervenisao i izbacio loptu u korner. Posle kornera Nikolić je pokušao, lopta je završila iznad prečke.

Posle ove, viđeno je još nekoliko prilika domaćina, ali se na odmor ipak otišlo uz prednsot Metalca.

Nastavak utakmice doneo je mnogo agilniju igru Spartaka. U 50. minutu Milošević je odlično centrirao, Tekijaški uputio udarac glavom, a Puletić uz krajnji napor loptu izbacio u korner. Prekid su Subotičani iskoristili na najbolji način. Srećković je izveo korner  sa leve strane, a Šimura odlično reagovao na odbijenu loptu i poravnao rezultat – 1:1.

Igra se u potpunosti preselila na polovinu terena koja je pripadala gostima. "Golubovi" u opsedali gol Puletića. Tufegdžić je propustio odličnu priliku, ali je Denković to nadoknadio u 59. minutu. Lazar Tufegdžić je na sredini nadmudrio nekoliko protivničkih igrača, pronašao usamljenog Denkovića na levoj strani, a on sa ivice kaznenog prostora  loptu poslao u dalji ugao za preokret - 2:1.

Samo pet minuta kasnije Nemanja Nikolić iskoristio je grešku protivnika na sredini terena, odzeo loptu i lobovao Puletića za 3:1. Iako su preokrenuli rezultat u svoju korist Subotičani nisu stajali. Konačan rezultat  4:1 postavio je Vidaković u 87. minutu, posle odlične asistencije Savkovića.

Spartak  ŽK – Metalac 4:1  (0:1)
Šimura 51’, Denković 59’, Nikolić 66’, Vidaković 88’- Katanić  10’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević (Vidović), Marčić (Vidaković), Šimura, Srećković (Savković), Tufegdžić, Denković (Baić), Nikolić (Bijelović)

Metalac: Puletić, Vlalukin, Vasiljević, Vranjanin, Antonijević (Pecelj), Zoćević (Arambašić), Jokić (Popović), Grbović (Đurić), Desančić, Maksimović, Katanić.

Video sažetak sa meča (snimatelj i montažer: Grozdana Spajić)

U narednom kolu Spartak gostuje šampionu Srbije - Crvenoj zvezdi. Utakmica se igra u petak 14. avgusta, a obezbeđen je i TV prenos na ArenaSport 1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1815
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.