Komentara: 6
Pregleda: 2910

Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

13.07.2023. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Subotičani su pre mesec dana angažovali novi stručni štab na čelu sa Aleksandrom Keržakovim i počeli pripreme za novu sezonu, koja bi trebala da počne krajem jula. S obzirom da su bili aktuelni odlasci iz kluba sa severa Bačke, usledilo je dovođenje novajlija i jačanje tima za prdstojeće izazove. Do sada su ugovore za Spartak potpisali Dejan Kerkez, Miloš Mijić, Aleksandar Viulić, Strahinja Tanasijević i Veljko Jocić koje je i zvanično predstavio Ljubiša Dunđerski, sportski direktor Spartaka.
Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

Dejan Kerkez, povratnik u plavo – belo jato koji je kao kapiten u svom prvom mandatu predvodio tim Spartak i izborio Evropu. Doša je da bude stub odbrane i da vodi mlade saigrače ka novim uspesima, a obavezao se ugovorom na dve godine.   

- U razgovoru sa predsednikom Simovićem i ostalim ljudima iz kluba sam iskazao svoju preozbiljnu želju o ponovnom dolasku u Spartak i mnogo sam srećan zbog toga što sam opet tu – kaže Kerkez - Kada sam prvi put bio deo plavo – belog jata ostvarili smo izuzetan uspeh. Prijateljksi smo se rastali i taj odlazak je doprineo,  kako klubu tako i meni. Kada je želja obostrana lako je sklopiti dogovor,  a s obzirom da sam proveo lep period u ovom klubu bio je i najveći razlog za povratak,   jer verujem da možemo ponoviti dobre rezultate i biti uspešni.

Fudbal: Spartak predstavio nove igračeIz Spartaka je otišlo nekoliko igrača  iz veznog reda koji su činili okosnicu tima prošle sezone, rukovodstvo je reagovalo i angažovalo iskusnog Miloša Mijića koji će sigurno pomoći ekipi da ostavri zacrtane cljeve u novoj sezoni. Tridesettrogodišnji Mijić igra na poziciji odbrambenog veznog, a u Suboticu stiže iz Novog Pazara za koji je nastupao protekle sezone. Ponikao je  u Crvenoj zvezdi, nosio dres Vojvodine, Zemuna, OFK Beograda, Donjeg Srema, Novog Pazara, Metalca, Mladosti, igrao za klubove u Bosni, Sloveniji, Crnoj Gori i Malti. Za spartak je potpisao dvogodišnji ugovor.

- Kada god sam dolazio sa ekipama za koje sam do sada nastupao da igram u Subotici uvek sam se lepo osećao u ovom gradu i upravo zbog toga sam odlučio da prihvatim poziv Spartaka bez obzira na druge opcije koje sam imao. Potrudiću se da svojim iskustvom doprinesem ekipi da ostvarimo što bolje rezultate u novoj sezoni – poručio je Mijić.

Fudbal: Spartak predstavio nove igračeSpartak je pojačao konkurenciji pred golom i doveo mladog golmana Aleksandra Vulića. Dvadesetdvogodišnji čuvar mreže potpisao je ugovor na dve godine uz mogućnost produžetka saranje. Ponikao je u Crvenoj zvezdi, branio noje Inđije, Belasice i Žarkova pre odlaska u Ivanjicu odakle je došao u Suboticu.  

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam sada deo ovoga kluba koji ima istoriju i tradiciju. Mislim da je Subotica kao grad i Spartak kao klub veoma dobar za mlade igrače. Na meni je da naporno radim, trniram i dam svoj maksimum na treningu i utakmici. Zahvalio bih se upravi i stručnom štabu na ukazanom poverenji i nadam se da ću opravdati isto – jasan je Vulić.

Fudbal: Spartak predstavio nove igračeStrahinja Tanasijević je ovog leta prvi stigao u jato „golubova“. Ima 26 godina, a stavio je paraf na dvogodišnji ugovor sa subotičkim superligašem.  Igra na popziciji centralnog i desnog beka. Karijeru je započeo u Radu, nosio dres Žarkova, potom kijevo Verone, Čukaričkog i Mladosti GAT a sada zadužio plavo – beli dres.

- Spartak je klub sa velikom tradicijom i koji dugi niz godina nastupa u najvišem rangu i kada su me pozvali nisam se mnogo razmišljao jer su bili najkonkretniji. Verujem da ću sva očekivanja opravdati i da ćemo ostvariti ono što je isplanirano – rekao je Tanasijević.

Fudbal: Spartak predstavio nove igračeVeljko Jocić, igrač rođen 2006 godine iz kadetske selekcije Spartaka pokazao je svoj raskošni talenat tokom pripremnog perioda i potpisao trogodišnji ugovor. Velika nada subotičkog superligaša igra na poziciji veznog igrača, a prve korake je načionio u Jagodini.

- Zahvaljujem se svima iz kluba na ukazanom poverenju, a posebno mojim saigračima koji su me lepo prihvatili iako sam najmlađi u timu. Odradio sam dobro pripremni period i verujem da sam tu stekao poverenje trenera. Moje je da radim, da se trudim i svaku ukazanu priliku iskoristim na najbolji način – istakao je Jocić.

Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 dana
Komentara: 6
Pregleda: 2910
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.