Komentara: 2
Pregleda: 1924

Fudbal: Spartak predstavio pojačanja

16.09.2023. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak predstavio pojačanja

Spartak je u smiraj letnjeg prelaznog roka znatno pojačao svoje redove. U jato „golubova“ stigli su povratnici Ognjen Mudrinski, Nemanja Ćalasan, a juče je potpis stavio u Jovan Lukić. Sportski direktor subotičkog superligaša Ljubiša Dunđerski i zvanično ih je predstavio.

- Ovaj prelazni rok je urađen postepeno, polako i sa ciljem da ne bi gomilali igrače sumnjivog porekla i prosečnog kvaliteta. Otišlo je dosta igrača iz našeg kluba i trebalo je vremena da se sve uradi kako treba. Naš trener je zahtevan i polako sa njim smo dovodili novajlije po pozicijama. Dok smo birali igrački kadar gledali smo i ljudske kvalitete, jer kada je u svlačionici iskreno i pravo zajedništvo rezultati se stvaraju. Ovog puta smo oba faktora ispunili i doveli momke koje smo želeli, a meni je posebno zadovoljstvo predstaviti igrače povratnike u Spartak koji su u prvom mandatu svojim zalaganjem i igrama mnogo doprineli rezultatima kluba, a sada se isto tako odazvali na naš poziv da pojačaju redove "golubova" – rekao je Dunđerski.

Fudbal: Spartak predstavio pojačanjaOgnjen Mudrinski o kome ne treba trošiti mnogo reči, svi ga pamte po golovima, pojačao je napad plavo - belih. Došao je da pomogne Spartaku da ostvari planove za ovu sezonu i bude među osma timova.

- Zahvaljujem se direktoru na lepim rečima, upravi i stručnom štabu što su i ovaj put imali poverenja u mene i angažovali me da po drugi put obučem dres Spartaka – kaže Mudrinski - Pre šest godina u mom prvom mandatu smo imali lepu saradnju i uspešnu sezonu. Nadam se da će tako biti i ovog puta i da ćemo zajedničkim snagama ostavriti zacrtane ciljeve. Dolazim sada iskusniji, zreliji i na meni je da svojim radom se izborim za startnu postavu i mladim igračima pomognem koliko mogu.

Nemanja Ćalasan, kome na sreću Spartaka nije dugo trajala epizoda u Čukaričkom, brzo se dogovorio sa svojim matičnim klubom kome je bio neophodan igrač na poziciji centralnog beka.

- Moja karijera u početku nije išla kako treba, ali spletom nekih okolnosti i sreće koja je neminovna u fudbalu izdešavalo se mnogo toga. Srećan sam zbog povratka kući i iskreno se nadam da ću pomoći svom klubu dobrim partijama. Zahvalan sam rukovodstvu i stručnom štabu na poverenju koje ću nadm se opravdati dobrim igrama – rekao je Ćlasan.

Jovan Lukić, mladi reprezentativac Srbije koji je ponikao u Čukaričkom, a dolazi iz Portugala. Igra na poziciji centralnog veznog i sa Spartakom je potpisao četvorogodišnji ugovor.

- Ono što me je oduševilo od dolaska u Suboticu i klub jesu moji saigrači koji su pre svega sjajni ljudi, a meni je čast što ću igrati sa dvojicom igrača poput Mudrinskog i Ćalasana koji imaju internacionalno iskustvo – istakao je Lukić - Okušao sam se u Evropi šest meseci, nije sve išlo kako treba i sada sam tu. Cilj mi je da zaigram što bolje, da me navijači zavole, a ja ću dati i više od svojih mogućnosti da doćemo do dobrih rezultata u nastavku sezone.

Tokom letnjeg prelaznog roka Spartak je angažovao 14 novih igrača. Potpise na ugovore sa subotičkim superligašem stavili su: Strahinja Tanasijević, Jug Stanojev, Aleksandar Vulić, Veljk Jocić, Ilija Babić, Miloš Mijić, Atule Kolins, Boris Krstić, Vladimir Prijović, Jovan Lukić i povratnici Dejan Kerkez, Vladan Vidaković, Nemanja Ćalasan i Ognjen Mudrinski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 19 časova
Komentara: 2
Pregleda: 1924
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.