Komentara: 1
Pregleda: 1611
Video

Fudbal: Spartak promašio penal u 90. minutu i priliku za bod protiv Partizana

08.11.2020. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Spartak je za malo ostao bez bodova protiv Partizana. Crno – beli su imali sreću što u poslednjem minutu „golubovi“ nisu iskoristili penal, pa su tako odneli ceo plen sa severa Bačke. Sledi prvenstvena pauza zbog obaveza reprezentacija, a u narednom kolu Spartak gostuje Javoru.
Fudbal: Spartak promašio penal u 90. minutu i priliku za bod protiv Partizana

Prema očekivanju derbi  meč 14. kola Linglong Superlige Srbije gde su se sastali Spartak i Partizan bio je neizvestan do samog kraja. Utakmica puna dinamike i neizvesnosti sa dramatičnim krajem okončana je pobedom gostujuće ekipe sa 2:1 Poveli su crno – beli preko Asana, Tufegdžić je izjednačio, a novo vođstvo doneo je Šćekić crno - belima. U finišu meča Subotičani su imali priliku da osvoje bod sa bele tačke, ali je Nemanja Stevanović bio uspešniji od Marčića i sačuvao prednost svoje ekipe za novu pobedu.

Partizan je zapretio preko Holendera, Dujmović dobro intervenisao i izbacio loptu u korner. Izveo je Natho udarac iz ugla, ali je Tekijaški otklonio opasnost. Mogli su domaći igrači da dođu do vođstva da je mlađani Bijelović iskoristio dobru loptu koju mu je ubacio Savković s desne strane. Napadač Spartaka glavom je tukao pored gola. 

U velikoj borbi često su nesmotrene greške pravljene, pa je tako na isteku 19. minuta Ivančević oborio Holendera gotovo pored kaznenog prostora. Izveo je Natho slobodan udarac, Tekijaški ponovo na dobrom mestu. Usledio je period mnogo bolje igre domaćeg tima. Subotičani su preuzeli inicijativu i za kratko vreme u više navrata zapretili Stevanoviću. Posle odlične akcije po desnoj strani koju je poveo Savković, uposlio Bijelovića, a on potom loptu prosledio do Tufegdžića koji prnalazi usamljenog Denkovića na petercu, ali njegov šut uspeva da zaustavi Stevanović nakon dobre parade. U 25. minutu Spartak je uspeo da zatrese mrežu Partizana, međutim ispostavilo se iz nedozvoljene pozicije da je Denković plasirao loptu iza leđa golmana crno – belih.

Nastavila se borba, a u 34. minutu gosti su posle nekoliko pokušaja uspeli da postignu gol.  Natho je uočio usamljenog Asana na desnoj strani, dodao mu loptu, što je on iskoristio na najbolji  način i doveo Partizan u vođstvo - 0:1. Malo je nedostajalo da „Golubovi“ izjednače u završnici meča, ali je Bijelović još jednom bio neprecizan.

U nastavku meča Partizan je u kratkom vremenskom periodu  stvorio dve kontre i  izvanredne prilike za povećanje vođstva, ali je Filip Dujmovć oba puta izvanredno intervenisao posle pokušaja Holendera. Propušteno su vrlo brzo kaznili domaći igrači i stigli do izjednačenja. Mile Savković je uputio udarac na nol iskosa s desne strane, Stevanović je na kratko odbranio, ali je Lazar Tufegdžić bio na pravom mestu i poravnao rezultat – 1:1.

Pokušao je Šćekić u 66. minutu posle udarca iz ugla, tukao je glavom, ali je lopta završila iznad prečke. Vrlo brzo je odbrambeni igrač Partizana ispravio svoju grešku. Posle brzog napada i dobro nabačene lopte od strane Holendera Šćekić je sa pet metara glavom loptu poslao u mrežu za novo vođstvo crno – belih. 

U 82. minutu stopostotnu priliku su imali gosti. Filip Holender  se po treći put našao sam sa golmanom Dujmovićem, ali je i ovog puta Spartakov golman bio uspešniji. Stanojević se odlučio da sačuva prednost i u igru oveo dva odbrambena igrača, a onda je usledio veliki pritisak Spartaka.

Odličan napad Subotičana u završnici - Tufegdžić pokušava da po drugi put savlada golmana gostujuće ekipe, Stevanović ipak brani, ali Šimura prihvata odbijenu loptu u kaznenom prostoru, gde ga Luković obara. Sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornosti se prihvata Marčić, ali  je Stevanović pročitao njegovu nameru, odbranio i sačuvao tri boda svojoj ekipi.

Spartak  ŽK – Partizan 1:2 (0:1)
Tufegdžić 60’ - Asano  34’, Šćekić  70’

Spartak: Dujmović, Šimura, Ivančević, Tekijaški, Milošević, Vidaković (Jočić), Marčić, Savković, Tufegdžić, Denković (Srećković), Bijelović (Šormaz).

Partizan: N. Stevanović, Miljković, S. Marković, Banjak, Urošević, Zdjelar, Šćekić, F. Stevanović (L. Marković), Natho (Ostojić), Asano (Lutovac), Holender (Obradović).

Pogledajte video sažetak sa meča u Subotici (kamera i montaža Grozdana Spajić)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1611
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.