Komentara: 2
Pregleda: 2565
Video

Fudbal: Spartak savladao Čukarički (4:2)

03.10.2020. u 20:30h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv je protiv Čukaričkog u derbiju kola slavio golovima Šimure, Marčića i Nikolića. “Golubovi“ su se trgli iz rezultatske krize i zasluženo u derbiju osvojili bodove.
Fudbal: Spartak savladao Čukarički (4:2)

Subotičani su se trgli posle tri loša kola i ponovo vinuli u visine protiv odlične ekipe Čukaričkog i pobedili sa 4:2 u okviru 10. kola Linglong Superlige Srbije.  Konačno je negativan skor sa „brđanima“ prekinut i bodovi su zasluženo ostali u Subotici, a za to su se pobrinuli Šimura, Marčić i Nikolić. 

Inicijative ekipa su se smenjivale.  Prvo je domaći tim imao veći posed lopte i pokušavao da ugrozi golmana Petrovića, ali su pokušaji Bijelovića i Nikolića bili lak plen za golmana Čukaričkog. Usledila je dominantnija igra „brđana“, a u 21. minutu su posle izgubljene lopte domaćeg tima i brze polukontre i prvi put ozbiljnije zapretili. Birmančević je uputio šut iskosa sa leve strane, lopta je prošla Šimuri kroz noge što joj je i promenilo pravac, pa je završila pored gola. U 25. minutu gosti se umalo nisu radovali. Posle prekida i dobro ubačene lopte Kamenovića, Tekijaški je pogodio stativu sopstvenog gola. Nakon toga Subotičani su se trgli i sve češće atakovali ka golu protivnika. Petrović je dobro branio posle slobodnog udarca Denkovića, dok je na drugoj strani Ndiaje na atraktivan način pokušao da svom timu donese prednost, ali je pogodio mrežu sa spoljne strane.

U 32. minutu Spartak je stigao do prednosti. Milošević je posle duplog pasa sa Denkovićem uputio odličan centaršut na drugu stativu, Šimura glavom poslao loptu u  mrežu Čukaričkog – 1:0. Za sedam minuta „golubovi“ su udvostručili prednost. Nemanja Nikolić je uposlio usamljenog Marčića,  a on po zemlji poslao loptu u gol „brđana“ za 2:0. Nije mnogo trebalo gostujućoj ekipi. Iz dva prekida anulirala je prednost Spartaka.

Posle dobro izvedenog kornera Ndiaje se u gužvi najbolje snašao i smanjio prednost u 41. minutu. I drugi gol su gosti postigli posle udarca iz ugla. Nespretna reakcija domaćih igrača koštala ih je povratka igre na početak. Dimitrije Kamenović je uspeo da se domogne odbijene lopte u petercu i pošalje je u gol Subotičana za 2:2.

U nastavku utakmice Spartak je krenuo silovito i već u 52. minutu stigao do prednosti. Milan Marčić je uposlio Lazara Tufegdžića na desnoj strani, posle nekoliko koraka  vezista Subotičana uputio je šut sa ivice kaznenog prostora, na kratko je izblokirao Kamenović, ali je odbijenu loptu prihvatio Nemanja Nikolić i doneo novu radost „golubovima“ – 3:2. U 69. minutu Stefan Denković je mogao da poveća vođstvo Spartaka, ali je njegov šut izblokirao Miloš Ostojić i lopta je završila u korneru. Na 4:2 povećao je Nikoli. Noboru Šimura je povukao loptu sa sredine terena, došao do ivice kaznenog prostora, potom uposlio Nikolića, a on po drugi put zatresao mrežu gostiju za 4:2.  

Spartak  ŽK – Čukarički 4:2 (2:2)
Šimura 32’, Marčić 39’, Nikolić 52’, 82’ - Ndiaje 41, Kamenović 45’

Spartak: Dujmović, Šimura, Jočić ( Vidović) Tekijaški, Milošević, Vidaković, Marčić, Bijelović (Dunđerski), Tufegdžić (Đurasović), Denković (Urošević), Nikolić (Baić).

Čukarički: Petrović, Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović, Lukić (Šarić), Savić (Vidosavljević), Kajević, Pantić, Birmančević ( Eze), Ndiaje.

Sažetak meča (Kamera i montaža: Grozdana Spajić)

Sledi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, a nakon toga Spartak gostuje u Beogradu gde će se sastati s Voždovcem.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2565
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.