Komentara: 3
Pregleda: 2229
Video

Fudbal: Spartak savladao Radnički (2:0)

23.08.2020. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv zasluženo je stigao do nove pobede. Tim Vladimira Gaćinovića savladao je Radnički iz Niša sa 2:0 i vratio se ponovo na pobedniki kolosek. U narednom kolu Spartak gostuje u Šapcu gde će snage odmeriti sa Mačvom.
Fudbal: Spartak savladao Radnički (2:0)

Kada se dve ekipe podjednako dobre nađu na terenu igra se od prvog do poslednjeg minuta u visokom ritmu, stvaraju se šanse i samo se čeka ko će pre da postigne gol. Tako je bilo u Subotici gde su snage odmerili Spartak i niški Radnički. Spartak je ipak bio uspešniji i golovima Milana Marčića i Mileta Savkovića stigao do pobede u petom kolu Linglong Superlige Srbije.

„Golubovi“ su prvi zapretili već u drugom minutu. Stefann Denković je izveo slobodan udarac sa leve strane, golman Ristić je nadvisio sve igrače u šesnaestercu i izbio loptu u polje. Srećković je prihvatio i uputio šut iz velike daljine, ali je lopta završila pored stative.  Nešto kasnije Milan Marčić je propustio dobru priliku da dovede Subotičane u vođstvo.

Da su došli po bodove potvrdili su igrači Radničkog koji su odlično parirali Spartaku, ali nisu uspeli ugroziti golmana Dujmovića. Osmelio se Petrović u 12. minutu da uputi šut ka golu Subotičana, poslao je loptu pravo u ruke Dujmovića. Uzvratili su "golubovi" brzim napadom i odmah prelepu akciju krunisali golom. Nikola Srećković je prošao po desnoj strani, uputio centaršut, a Milan Marčić se ubacio iz drugog plana i atraktivnim potezom, petom loptu plasirao u mrežu Nišlija za 1:0.

U 19. minutu gosti su mogli da izjednače, ali je Bijeličić  bio neprecizan. Stoiljković je imao stopostotnu šansu da poravna rezultat, uputio je šut iskosa sa leve strane, lopta je završila preko gola. Već u nardnom napadu „golubovi“ su to kaznili i udvostručili vođstvo. Lazar Tufegdžić je fenomenalnim potezom dodao loptu Miletu Savkoviću,  a on je posle nekoliko koraka poslao u mrežu Radničkog za 2:0.

Nastavak meča doneo je još veća uzbuđenja. Spartak je u kratkom vremenskom periodu stvorio nekoliko odličnih prilika, na sreću gostiju i nažalost domaćina Ristić se nije dao savladati. Posle pokušaja Savkovića na kratko je odbranio, lopta se odbila do Srećkovića, a on je poslao preko gola.

U 54. minutu zaustavio je šut Nikolića,a  nešto kasnije ponovo je bio na visini zadatka nakon pokušaja Mileta Savkovića. Napravio je tri izmene trener gostujućeg tima i uneo svežinu u ekipu, ali i zadao probleme odbrani Subotičana. Subotić je prokušao, lopta je završila u naručju Dujmovića. Šljivić se našao u dobroj prilici, na sreću "golubova"  brzopleto je uputio udarac  i popustio idealnu šansu da smanji vođstvo Spartaka.

Do samog kraja meča vodila se velika broba. Nikolić i Savković su bili neprecizni da Spartak dođe do ubedljivije pobede, a ni Radnički nije poklekao do poslednjeg sudijskog zvižduka. Borili su se gosti ne bi li bar uspeli doći do boda, ali nisu našli pravo rešenje i Spartak je zasluženo slavio.

Spartak ŽK – Radnički 2:0 (2:0)
Marčić 14’, Savković 41’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Marčić (Vidović), Šimura, Srećković (Bijelović), Tufegdžić (Vidaković), Denković (Savković), Nikolić (Baić)

Radnički: Ristić, Aksentijević, Stevanović, Bjeličić (Šljivić), Ćirković, Petrović (Živković), Pantelić, Subotić, Mitrović (Gavrić), Stoiljković (Spasić), Kojić (Kasalica).

U narednom kolu Spartak gostuje u Šapcu gde će snage odmeriti sa Mačvom, a potom sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2229
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.