Komentara: 1
Pregleda: 2479

Fudbal: Spartak se oprostio od Lige šampiona

16.12.2020. u 21:23h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, poražene su i u revanš meču šesnaestine finala Lige šampiona od Volfsburga. Nemice su bile bolje za dva gola i obezbedile prolaz u narednu rundu.
Fudbal: Spartak se oprostio od Lige šampiona

U revanš utakmice šesnaestine finala Lige šampiona Spartak je poražen od Volfsburga sa 2:0 i okončale svoju misiju u Evropi. Odlično je parirao tim Borisa Arsića „vučicama“, imao svoje šanse, ali je ipak iskustvo vicešampionki presudilo. Velikom borbom i zalaganjem Subotičanke su na najbolji način prezentovale Srbiju u društvu najboljih i časno se oprostile od Lige šampiona bez obzira na rezultat.

Spartak je odlično otvorio utakmicu na AOK areni. Imale su „golubice“ inicijativu i  u prvih dvadesetak minuta kontrolu igre. Zapretila je prvo Tijana Filipović  u 14. minutu, ali je golmanka Volfsburga bila dobro postavljena, odličnom intervenciom otklonila opasnost. Nešto kasnije tamnoputa napadačica Subotičanki Farel bila je u prilici da donese prednost šampionkama Srbije, Kidržinekova je uspela da odbrani i loptu izbaci u aut. Kako je vreme odmicallo Nemice su se razigrale i dobro parirale plavo – belim gracijama. Imale su i one svoje šanse ali ih nisu realizovale.

Bez greške je funkcionisala odbrana srpskih šampionki za koju igračice Volfsburga nisu našle rešenje u prvih 45. minuta. Na drugoj strani „golubice“ su u više navrata zapretile Kidriženkovij, bila je golmanka Volfsburga na visini zadatka i sačuvala mrežu domaćina.

Spartak je bio mnogo bolji na terenu nego u prvoj utakmici odigranoj u Subotici. Bez prestanka je tim Borsia Arsića napadao do odlaska na pauzu, ali se nisu dale salomiti iskusne Nemice i mreže su ostale mirne posle prvog poluvremena.

Početkom drugog dela utakmice Volfsburg je iamo dobre prilike, ali ih nije iskoristio. Najbliža da donese radost „vučicama“ bila je Gesling, ali je posle njenog pokušaja lopta završila pored stative. Do vođstva je došao domaći tim pogotkom Ralfove, dok je prednost udvostručila  Van de Sanden nakon asistencije Sirstadove.

Preuzele su inicijativu Nemice, pretile bez prestanka, ali su su njihovi pokušaji taustavljeni. Mogle su i do trećeg pogotka u 80. minutu, ali je Filipovićeva izvanredno izblokirala Kordesovu na penalu i otklonila opasnost. Samo tri minuta kasnije dosuđen je kazneni udarac za Nemice.  Izvela ga  je kapitenka Volfsburga Gesling, Kostićeva je pročitala nameru i odbranila. Ponovila je udarac sa 11 metara Gesling, ali je golmanka Spartaka i ovog puta bila uspešnija i odbranila. Na žalost pobeda je pripala Volfsburku koji je posle dva meča imao ukupan skor od  7:0.

Da su „golubice“ odigrale na domaćem terenu kao i u Nemačkoj sigurno bi ishod bio drugačiji. Iako su se oprostile od Lige šampiona Subotičanke su još jednom potvrdile zašto su najbolje u Srbiji i da su zasluženo bile u društvu 32 najbolja tima u Evropi. 

Volfsburg – Spartak 2:0 (0:0)
Ralf 66’, Van de Sanden 73’

Volfsburg: Kidržinek, Blace, Durson –Kajeh, Gesling, Vedemajer (Ralf), Kordes, Jakabfi (Hot), Jansen (Sirstad), Van de Sanden (Volter), Sevik (Hendrih), Rauh. 

Spartak: Kostić, Golubović, Slović, Vajda, Frajtović, Baka (Obradović), Milivojević (Stupar) , Pavlović, Matić (Ćirić), Filipović, Farel (Tanasković).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2479

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

liga šampiona

uefa women's champions league

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.