Komentara: 1
Pregleda: 927

Fudbal: Spartak slavio protiv Crvene zvezde, Spartak DOO osvojio bod

24.10.2022. u 13:18h
Izvor: Subotica.com
„Golubice“ su nadigrale Crvenu zvezdu u derbiju kola i slavile sa 3:0, dok je Spartak DOO odigrao nerešeno 2:2 sa Zvezdom B u Beogradu šestom kolu Superlige Srbije.
Fudbal: Spartak slavio protiv Crvene zvezde, Spartak DOO osvojio bod
Foto: ŽFK "Spartak"

U derbiju kola Spartak je slavio protiv Crvene zvezde sa 3:0. Anđela Frajtović je prva načela crveno – bele, a Anastasija Ćirić i Živana Stupar su golovima krunisale bolju igru Subotičanki već u prvom delu meča za još jedan trijumf.

Nametnuo je Spartak od starta inicijativu i već u petom minutu stekao prednost. Tijana Filipović je uputila šut, Ema Aleksić je uspela da odbrani i loptu izbacila u korner. Anđela Frajtović je izvela udarac iz  levog ugra i loptu direktno smestila u gol Crvene zvezde za 1:0. Nastavile su „golubice“ sa napadiima, a u 8. minutu Violeta Slović je pokušala da svom timu udvostruči prednost, odbranila je Aleksićeva. Posle nekoliko neiskorištenih prilika u 29. minutu Anastasija Ćirić je posle solo prodora između Nine Čavić i Tijane Žarković uputila šut i zatresla mrežu za 2:0. Pokušavale su gošće da smanje prednost Spartaka, ali je završnica bila bezopasna. U finišu prvog dela Živana Stupar je povisila na 3:0.

U nastavku utakmice i gošće su zaigrale malo ofanzivnije, ali bez većih opasnosti po gol Mihajlovićeve U 63. minutu Tijana Đorđević oborila Tijanu Filipović u kaznenom prostoru. Dosudila je Cvetkovićeva penal za Spartak, ali je Violeta Slović bila neprecizna sa 11 metara i loptu poslala pored gola. U 82. minutu Vlajnićeva je uputila silovit šut iz velike daljine, uspela je Aleksićeva da zaustavi loptu. Imale su „golubice“ idealnu šansu za ubedljiviji trijumf, ali je za malo Tijana Filipović okasnila u petercu na centaršut Milice Šarić i rezultat je ostao nepromenjen.

Spartak – Crvena zvezda 3:0 (3:0)
Frajtović 5', Ćirić 29', Stupar 43'

Spartak: Mihajlović, Vučković, Kovart, Slović, Frajtović, Filipović, Kusi, Ilić, Stupar, Vlajnić (Šarić -), Ćirić.
Crvena zvezda: Aleksić, N.Čavić, Šćepanović (Tenkov -), Malijar (Jestrović), Žarković (Krstić), Kuezada (Aranđelović), M. Čavić, Sremčević (Milović), Vorkapić, Matejić, Đorđević.

SPARTAK DOO OSVOJIO BOD PROTIV ZVEZDE B

Spartak DOO odigrao je nerešeno 2:2 sa Zvzedom B u beogradu. Imale su Subbotičanke dva puta prednost i priliku da upišu prvu pobedu, ali je domaći tim uspeo da izjednači i bodovi su podeljeni.

Spartak je prikazao sjajnu igru i u 30. Minutu stigao do prednosti pogotkom Maše Ninković. Nije mnogo trebalo domaćem timu da izjednači. Precizna je bila Aleksandra Stefanović samo tri minuta kasnije. Nastavile su dominaciji plavo – bele i ponovo stigle do prednosti. Milica Leškov iskoristila je grešku odbrane domaćina i zatresla mrežu za 2:1.

U nastavku se vodila velika borba. Domačin je jurio da poravna rezultat, a Subotičanke su pokušavale da sačuvaju stečenu prednost i postignu još koji gol kako bi stigle do prve prvenstvene pobede. Ipak su poklekle u završnici utakmice. Lara Radosavljević je bila precizna za poravnanje  i konačnih 2:2.

Zvezda B – Spartak DOO 2:2 (1:2)
Stefanović 33', Radovanović 83'' – Ninković 30', Leškov 40'

Zvezda B: Milisavljević, Radenković (Zavišić), Stajković, Marković, Šebek (Radosavljević), Mirković, Popović, Stefanović, Paunović, Maksimović.

Spartak: Praštalo, Jovanović, Radonjić, Pataki, Gaković, Ninković, Leškov, Rajić, Jošić (Miljković), Jović, Arsenin.

Spartak u narednom kolu gostuje u Zemunu gde se sastaje sa Slogom, dok Spartak DOO dočekuje Vojvodinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 927
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

spartak doo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.