Komentara: 1
Pregleda: 1027

Fudbal: Spartak slavio protiv Mladosti (2:0)

16.05.2023. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Spartak je slavio sa 2:0 protiv Mladosti iz Lučana golovima Srđana Hrstića i Janka Tumbasevića u 5. kolu plejauta Superlige. Iako u prvom poluvremenu nije bilo golova, nastavak je pripao domaćem timu koji je došao do vredna tri boda u borbi za opstanak.
Fudbal: Spartak slavio protiv Mladosti (2:0)

Uvodni minuti meča u Subotici ispraćeni su jakim pljuskom, ali i pored toga akteri na terenu su prikazali dobru igru. Spartak je imao inicijativu, pokušavao da se približi golu Lučanaca, ali je završnica bila slaba. Na obe strane je viđeno nekoliko pokušaja, a mreže su ostale mirne do odlaska na pauzu.

TOŠESKI NAJBOLJI POJEDINAC 33. KOLA - Jedna od ključnih utakmica za „golubove“ bila je protiv Javora iz Ivanjice, dok je u Lazarevcu meč 33. kola donosio veliki ulog i beg iz opasne zone. Da dođe do vredna tri boda protiv Kolubare  tim Milana Milanovića se potrudio maksimalno, a posebno se istakao Miloš Tošeski. Asistencijom Andreju Todoroskom doneo je radost svom timu, a posle sjajnog dodavanja Janka Tumbasevića pogotkom je rasteretio ekipu i doneo sigurnost da će Subotičani upisati novi trijumf. Za pobedu od 3:0 asistirao je Petru Staniću  i doprineo da Spartak na svoj konto upiše vredna tri boda koja su „golubove“ pogurala van opasnosti četiri kola pre kraja. Spartakov vezista pružio je jednu od najboljih partija od kada je u timu sa severa Bačke i zasluženo poneo epitet najboljeg pojedinca 33. kola Superlige. Tim povodom pre utakmice između Spartaka i Mladosti uručena mu je nagrada.  Tošeski je od kompanije Mozzart dobio ček vredan 50.000 dinara da uruči u humanitarne svrhe, a on se odlučio gde da sredstva budu usmerena na račun Dečje klinike u Tiršovoj.

U drugom poluvremenu se nastavila borba, a Mladost je prva zapretila u 56. minutu. Posle brze kontre gostujućeg tima, Marko Mirić je uputio udarac iskosa sa leve strane, na sreću Spartaka pogodio je prečku. Usledila je kazna na drugoj strani.

Subotičani su došli do prednosti u 60. minutu. Andrej Todoroski je centrirao s desne strane, a Srđan Hratić pogodio za 1:0. Igrao se 65. minut kada je Bogićević načinio prekršaj nad Jojićem pred kaznenim prostorom. Slobodan udarac izveo je Marko Mirić, ali je lopta završila visoko iznad prečke.  Još jednom su gosti imali priliku da nakon prekida dođu do pizjednačenja. Miloš Ostojić je faulirao Ješića, ali je za malo bio neprecizan Jojić.

Tačku na meč stavili su Subotičani pogotkom  u 87. minutu. Petar Stani je uputio pas s desne strane na drugu stativu, Voja Ubiparip je prihvatio loptu i spustio je u šesnaesterac pred iskusnog Janka Tumbasevića, a on je poslao u mrežu Mladosti za 2:0 i vredna tri boda.

Spartak  –  Mladost 2:0  (0:0)
Hrstić 60', Tumbasević 87'

Spartak: Manojlović, Tanasin, Ostojić, Bogićević, Vitorović, Ado, A.S.Đurasović (Tošeski), Todoroski (Ubiparip), Stanić, Hrstić (Marinković), Rošević (Tumbasević).

Mladost: Stamenković, Varjačić (Adamović), Ćirković, Milošević, Leković, F. Žunić (Stanisavljević), Samuel (Ješić), Mirić, Jojić, Udovičić, Silađi (Marčić).

U narednom kolu Spartak gostuje u Nišu gde se sastaje sa Radničkim.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1027
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.