Komentara: 4
Pregleda: 921

Fudbal: Spartak slavio protiv Proletera u Novom Sadu i upisao prve bodove u prolećnom delu

02.03.2022. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Spartak je konačno upisao bodove u prolećnom delu prvenstva. U Novom Sadu Subotičani su pobedili Proleter u okviru 25. kola Linglong Superlige Srbije sa 3:0 golovima Luke Bijelovića, Lazara Tufegdžića i Andreja Todoroskog. Boljom igrom u prvom poluvremenu „golubovi“ su osigurali prednost od dva gola, a u samom finišu potvrdili pobedu i osvojili važna tri boda.
Fudbal: Spartak slavio protiv Proletera u Novom Sadu i upisao prve bodove u prolećnom delu

Uvodnih desetak minuta proteklo je u ispitivanju snaga bez opasnosti po čuvare mreže,  a  onda je Srđan Šćepanović oduzeo loptu na sredini terena Mitroviću, brzo povukao uz desnu autliniju, proigrao Luku Bijelovića koji se nalazio u šesnaestercu Proletera i kroz noge Skopljaku poslao loptu u mrežu domaćina za vođstvo od 1:0.

Posle postignutog pogotka Subotičani su preuzeli inicijativu, Srećković je imao dve dobre prilike, ali ih nije realzovao, a onda je Šimura proigrao Lazara Tufegdžića,  a on savladao Petrića za 2:0.

U nastavku utakmice domaći tim je krenuo na sve ili ništa ne bi li što pre došao do pogotka, ali su „golubovi“ odolevali. Zapretili su potom gosti preko Srećkovića u 52. minutu, kada je izašao sam na golmana Slanobaraca, ali je Petrić dobro intervenisao i sprečio ga da poveća vođstvo Spartaka.

Usledio je pritisak Proletera, pokušao je Kaluđerović dva – tri puta, ali se istakao Dubljanić dobrim odbranama. Najbolju priliku da smanje vođstvo gostiju imali su Novosađani u 76. minutu, ali je Mladenović bio neprecizan i plasirao loptu pored stative.

Tačku na pobedu stavio je Andrej Todoroski nakon duplok pasa sa Lukom Bijelovićem kada je savladao Petrića za konačnih 3:0.

Proleter – Spartak  0:3 (0:2)
Bijelović 13’, Tufegdžić 32’, Todoroski 90+2’

Proleter: Petrić, Skopljak, Tomović, Mitrović (Vladisavljević), Vukasović (Mladenović), Dunđerski (Kun), Milošević, Ilić (Jovanović), Ninković, Andrejević, Kaluđerović.

Spartak: Dubljanić,Šimura, M. Bogićević, Ostojić, Milošević, Šćepanović (Jezdimirović), Đurasović (Todoroski), Bijelović, Vidaković, Srećković ( Vidović), Tufegdžić (Rošević).

Spartak u nedelju od 14 časova dočekuje Partizan na Gradskom stadionu. Posle dve sezone (protiv Partizana) bez publike zbog pandemije, ovog puta će biti prisutni gledaoci na tribinama Gradskog stadiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 921
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.