Komentara: 5
Pregleda: 1443

Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca (3:0)

31.07.2022. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Spartak je u četvrtom kolu Superlige upisao tri boda. Savladali su Subotičani na Gradskom stadionu Voždovac sa 3:0 golovima Andreja Todoroskog, Nikole Srećkovića i Marka Obradovića. U prvom poluvremenu su stekli minimalnu prednost, a u nastavku su se razigrali i još dva puta savladali Krunića i nastavili pozitivan niz rezultata.
Fudbal: Spartak slavio protiv Voždovca (3:0)

Voždovac je zapretio prvi preko Miloš Pantovića, ali je posle njegovog udarca glavom Filip Manojlović odlično intervenisao i sprečio radost gostiju u prvom minutu. Uzvratio je domaći tim brzim napadom, Nikola Srećković se našao u prilici i pogodio prečku.

Činilo se da će prisutna publika na Gradskom stadionu uživati i vrlo brzo videti pogotke, ali je eksplozivnost oba tima malo splasnula. Usledilo je terensko nadmudrivanje uz veću inicijativu Spartaka.

Često su se „golubovi“ nalazili pred šesnaestercom „zmajeva“, pokušavali da nađu rešenje i dođu do prednosti,  odbrana protivnika je odolevala.  U 34. minutu Andrej Todoroski je nadoknadio propušteno. Marko Obradović je iskusno loptu odložio Todoroskom, a on je plasirao u mrežu Voždovca za 1:0.

U nastavku jesu gosti preuzeli terensku inicijativu, ali su bili bezopasni po gol Manojlovića. Trgli su se  igrači Spartaka i u 58. minutu stvorili odličnu priliku. Todoroski je proigrao Obradovića, a on sa desetak metara loptu poslao pored stative.

U 62. minutu usledila je brza kontra Voždovca. Miloš Pantović  je povukao po levoj strani, uposlio je Marka Ivezića, a on poslao loptu u mrežu, međutim ispostavilo se iz nedozvoljene pozicije. Igrao se 67. minut kada je neko od igrača Voždovca oborio Luku Bijelovića na udaljenosti oko 25 metara od gola. Dosuđen je slobodan udarac za Spartak, a Nikola Srećković se pobrinuo da ga kruniše evrogolom i svom timu donese prednost od 2:0.

Marko Obradović je posle odlično izvedenog udarca iz ugla od strane Nikole Srećkovića, glavom zahvatio loptu i  pogodio za 3:0 i svoj prvenac u plavo – belom dresu.

Spartak – Voždovac 3:0 (1:0)
Todoroski 34', Srećković 67', Obradović  78'

Spartak: Manojlović, Šimura (Tanasin), Filipović, Ostojić, Mitrović, Šćepanović (Stanić), Tumbasević, Bijelović, Todoroski (Rošević), Srećković (Vitorović), Obradović (Moris).

Voždovac: Krunić, Mijailović, Milović, Damjanović, Hajdin, Đurišić (Purtić), Trifunović (Burmaz), Ajdinović (Milosavljević), Ivezić, Ćirković (Santoku), Pantović.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu gde će snage odmeriti sa Čukaričkim.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1443

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.