Komentara: 3
Pregleda: 1438

Fudbal: Spartak slavio protiv Železničara (3:0)

14.08.2023. u 10:51h
Izvor: Subotica.com
Spartak je slavio sa 3:0 u trećem kolu protiv Železničara iz Pančeva. Subotičani su stekli prednost pogotkom Luke Bijelovića u prvom delu, nisu iskoristili penal, kao ni gosti, ali su u finišu Voja Ubiparip i Miloš Rošević bili precizni za pobedu i nova tri boda.
Fudbal: Spartak slavio protiv Železničara (3:0)

Na početku je Spartak imao nekoliko povoljnih prilika, nije ih iskoristio. Potom su gosti u jednom periodu preuzeli inicijatvu i stvorili povoljne prilike izostala je završnica i na drugoj strani.

U  26. minutu Spartak je došao do prednosti. Akcija je dugo trajala, najmlađi dvojac Spartaka je odlično kombinovao po levoj strani, posle duplog pasa sa Veljkom Jocicem, Lazar Stajković je ubacio loptu u peterac, Miloš Rošević šutirao, ali je Mladen Živković odbranio na kratko. Odbijenu loptu prihvatio je Luka Bijelović i poslao je u gol za 1:0.

Na isteku pola sata igre Spartak je mogao da udvostruči prednost. Marko Jovanović je oborio Veljka Jovcića u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na belu tačku. Kazneni udarac izveo je Luka Bijelović, Živković je odbranio. Usledila je brza kontar na drugoj strani, Petrović je bio u prodoru, a Filip Manojlović ga je faulirao. Dosuđen je penal za goste.  Lazar Romanić je izveo kazneni udarac, a njegovu nameru pročitao je Manojlović i sjajnom odbranom se iskupio za grešku.

Završnica prvog dela pripala je gostima, pokušavali su igrači Železničara da dođu do izjednačenja. Imali su dobru priliku posle prekida i udarca iz ugla, ali je Aleksa Đurasović otklonio opasnost posle pokušaja Šušnjara.

Početkom drugog poluvremena igra se preselila na polovinu terena koja je pripadala Spartaku. Preuzeli su gosti inicijativu i pokušavali da što pre dođu do poravnanja. U 55. minutu su mogli do željenog gola, ali je Manojlović bio uspešniji od Nikole Lainovića. Smenjivali su se napadi na obe strane, gosti su se našli u novoj prilici za izjednačenje. Dušan Pantelić je uputio udarac i pogodio prečku. Što gosti nisu iskoristili jesu Subotičani i to u završnici sa dva brza pogotka.

Nakon odlično izvedenog kornera od strane Miloša Mijića, Voja Ubiparip je glavom pogodio za 2:0 u 84. minutu. Već u sledećem napdau Subotičani su povisili prednost na 3:0, a na sjajan pas Ubiparipa, Miloš Rošević je pogodio – 3:0.

Spartak - Zelezničar 3:0 (1:0)
Bijelović 26', Ubiparip 84', Rošević 86'

Spartak: Manojlović, Bogićević, Kerkez, Tanasijević, Bijelović, A.S.Đ urasović (A.M. Đurasović), Vidaković, Stajković (Mijić), Todoroski  (Ubiparip), Rošević , Jocić (Tošeski).

Železničar: Živković, Balaž  (Zuvić), M. Jovanović, Stanković, Konatar, Petrović (Lainović), Đorđević, Pantelić (Pavlov), Romanić (Trifunović), Grgić (Knežević), Šušnjar.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu gde se sstaje sa Crvenom zvezdom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 2 dana
Komentara: 3
Pregleda: 1438
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.