Komentara: 7
Pregleda: 3596

Fudbal: Spartak spreman za novu sezonu - Tekijaški, Šimura, Milošević i Dunđerski produžili ugovore, Nikolić "na čekanju"

24.07.2020. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
U Fudbalskom klubu "Spartak Ždrepčeva krv" polako privode kraju pripreme za novu sezonu koja će početi prema ranije donetom kalendaru, 1. avgusta. Utakmice će se igrati, ali bez prisustva publike.
Fudbal: Spartak spreman za novu sezonu - Tekijaški, Šimura, Milošević i Dunđerski produžili ugovore, Nikolić "na čekanju"

Već prvog avgusta počinje fudbalski šampionat. Fudbaleri Spartaka su se dobro pripremali, a da rukovodstvo kluba ništa ne prepuštaju slučaju kada su u pitanju ciljevi u novoj sezoni, potvrđuje i činjenica da je juče sedam igrača potpisalo ugovore.

Rukovodstvo subotičkog superligaša produžio je saradnju sa četvoricom standardnih prvotimaca, ali i potpisalo ugovore sa još trojicom perspektivnih igrača.

Sa kapitenom Stefanom Miloševićem, Nemanjom Tekijaškim, Davidom Dunđerskim i Noboru Šimurom saradnja je produžena, a Ognjen Mažić, Nemanja Branković i Ukrajinac Maksim Andrušenko su potpisali svoje prve ugovore.

- Do kraja prelaznog roka ostalo je još mnogo vremena, ali se bliži početak šampionata i shodno tome veoma je važno da sve bude jasno oko igračkog kadra i ekipe za takmičenje. Moramo imati jasnu sliku s kojim igračkim kadrom raspolažemo i na koga ove sezone računamo. Velikih promena u ekipi nije bilo, a sa igračima kojima su ugovori isticali, na obostrano zadovoljstvo produžili smo saradnju. Vratio se Mile Savković, došlo je nekoliko novih, priključeni su igrači iz omladinskog pogona i na taj način je zaokružena priča oko formiranja tima. Obzirom da ove sezone prelazni rok traje duže možda se desi da nas neko napusti, ali ćemo mi u takvom momentu brzo odregovati ukoliko to bude potrebno. Trudili smo se da na svakoj poziciji imamo po dva kvalitetna igrača upravo iz razloga što će neizvesnost trajati do oktobra. Naši ciljevi su jasni za novu sezonu, da se nađemo u gornjem delu među prvih šest ekipa i verujemo da će ovaj tim to uspeti ostvariti – kaže Nikola Simović, predsednik Spartaka.

Pričalo se da će Nemanja Tekijaški napustiti jato „golubova“. Standardni štoper svojim dobrim igrama skrenuo je pažnju većih domaćih klubova, ali i inostranih. Selili su ga po medijima u Partizan, Vojvodinu... međutim, odluka je doneta da se sa njim saradnja produži.

Fudbal: Spartak spreman za novu sezonu - Tekijaški, Šimura, Milošević i Dunđerski produžili ugovore, Nikolić "na čekanju"

Nikola Simović i Maksim Andrušenko

- Tekijaški se dokazao kao važan igrač za Spartak. Igrom, odnosom prema poslu i klubu apsolutno je zaslužio sve pohvale i drago mi je da smo se dogovorili oko nastavka saradnje koja će trajati po ugovoru do maja 2022. godine. Ukoliko se desi da se postigne dogovor sa nekim od klubova koji su zainteresovani za našeg štopera, a da odgovara svim stranama nikakvih problema neće biti da se transfer ostvari – jasan je prvi čovek subotičkog superligaša.

Saradnja sa kapitenom Miloševićem, Dunđerskim i Šimurom produžena je takođe do leta 2022. godine.

- To su vrlo bitni igrači za nas, igrama, odnosom i ponašanjem zaslužili su produžetak ugovora. Ovo je logičan sled okolnosti, nijednog trenutka nije bilo problema, sa zadovoljstvom su prihvatili da nastavimo saradnju. Oni su primer ostalim momcima, pre svega su dobri ljudi, uz njih mlađi igrači sazrevaju i ono što je najvažnije veoma su bitne karike u igri tima - ističe Simović.

Ognjen Mažić iz omladinske ekipe Spartaka dobio je priliku da za prvi tim debituje u finišu sezone protiv Napretka, a sada je potpisao i svoj profesionalni ugovor.

Fudbal: Spartak spreman za novu sezonu - Tekijaški, Šimura, Milošević i Dunđerski produžili ugovore, Nikolić "na čekanju"

Nikola Simović i Ognjen Mažić

- Mažić je jedan iz plejade talentovanih igrača u klubu. Njegovo vreme tek dolazi, a naša očekivanja su zaista velika. On je svojim igrama skrenuo pažnju i zaslužio da potpiše profesionalni ugovor. Nadamo se da će potvrditi svoj talenat kroz igru i u prvom timu – objašnjava predsednik „golubova“.

Nemanja Branković i Maksim Andrušenko su dva nova igrača pristigla ovog leta u tim na sever Bačke. Branković je u Spartak stigao iz Sinđelića i obavezao se na saradnju do leta 2023., dok je Ukrajinac potpisao do 2024. godine.

Fudbal: Spartak spreman za novu sezonu - Tekijaški, Šimura, Milošević i Dunđerski produžili ugovore, Nikolić "na čekanju"

Nikola Simović i Nemanja Branković

- Branković igra na poziciji centralnog beka. Prošao je školu OFK Beograda i igrao za Sinđelić. Upoznati smo njegovim potencijalom, a radom i zalaganjem tokom priprema dokazao je da zaslužuje da bude igrač Spartaka. Andrušenko, takođe – kaže Simović.

Još nije definisan status Nemanje Nikolića. On je od početka priprema sa Spartakom jer je trener Partizana Sava Milošević rekao da je najbolje da ode ponovo na pozajmicu. U taboru plavo – belih ne skrivaju želju da bi voleli da Nikolić ostane u Subotici i svojim igrama doprinese ekipi dobrim rezultatima u novoj sezoni. Pregovori s Partizanom su i dalje aktuelni.

UTAKMICE ĆE SE IGRATI BEZ PRISUSTVA PUBLIKE - U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji i vodeći računa o zdravlju aktera FSS je zatražio mišljenje Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid19. U zaključku se ističe da takmičenja mogu da počnu, ali bez prisustva publike i uz poštovanje propisanih mera zaštite. To znači da će se utakmice Super i Prve lige igrati pred praznim tribinama dok epidemiološka situacija ne bude bila povoljna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3596
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.