Komentara: 0
Pregleda: 1114

Fudbal: Spartak u četvrtfinalu Kupa dočekuje Vojvodinu

10.03.2021. u 09:48h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka sutra (četvrtak) igraju meč četvrtfinala Kupa Srbije. Voljom žreba, odlučeno je da se Subotičani za prolazak u završnicu najmasovnijeg klupskog takmičenja bore sa Vojvodinom. Utakmica se igra na Gradskom stadionu od 15 časova, bez prisustva publike, uz prenos na TV Arenasport 1.
Fudbal: Spartak u četvrtfinalu Kupa dočekuje Vojvodinu

Spartak se u četvrtfinale Kupa Srbije plasirao nakon boljeg izvođenja penala protiv ekpe Mladosti iz Lučana, a za prolaz dalje bori sa Vojvodinom, aktuelnim osvajačem trofeja.

Biće to težak zadatak  za tim Vladimira Buača uzimajući u obzir da tim sa „Karađorđa“ brani trofej i ima nameru da i ove sezone ponovi uspeh. I pored toga mlada ekpa „golubova“ ne potiskuje svoje ambicije da se do kraja bori za trofej od kojeg ga dele samo tri koraka. Subotičani veruju u sebe i nadaju se da mogu obezbediti plasman u polufinale Kupa Srbije.

Ostali parovi četvrtfinala Kupa: Crvena zvezda - IMT, Partizan – Voždovac i TSC – Radnik.

Spartak i Vojvodina u novijoj istoriji u Kup takmičenju do sada su se sreli dva puta. U sezoni 2012/2013 u četvrtfinalu. Darko Puškarić je bio strelac za Subotičane, dok je Oumaru Abubakar izjednačio, pa su penali odlučivali ko će nastaviti borbu za trofej. Tim sa Karađorđa bio je uspešniji nakon penala i plasirao se u polufinale, potom u finale, ali je Jagodina podigla  peha.  U narednoj sezoni 2013/2014 ova dva tima su ponovo koplja ukrstila  i to u polufinalu. Igrao se dvomeč, a Novosađani su bili ti koji su obezbedli prolaz dalje golovima Mijata Gaćinovića (1:0) i Sergeja Milinković Savić (0:1). Vojvodina se u finalu revanširala Jagodini, a velike zasluge pripale su golmanu Srđanu Žakuli, sada treneru u stručnom štabu Spartaka,  čije odbrane su bile presudne za osvajanje trofeja najmasovnijeg klupskog takmičenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1114

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.