Komentara: 11
Pregleda: 2138

Fudbal: Spartak u prvom poluvremenu hrabar, u drugom nesiguran - Partizan slavio sa 3:0

21.10.2023. u 10:50h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Partizana u 12. kolu Superlige sa 3:0. Posle dostojne borbe u prvom delu i propuštenih prilika u nastavku su gosti uspeli da salome odbranu „golubova“ i smeste čak tri lopte u mrežu Vulića za ubedljivu pobedu i nova tri boda.
Fudbal: Spartak u prvom poluvremenu hrabar, u drugom nesiguran - Partizan slavio sa 3:0

U prvom poluvremenu suobe ekipe prikazale dobru igru, stvorile povoljne šanse, ali su mreže ostale mirne. Gosti jesu imali veću terensku inicijativu, ali ne i rešenje za dobru odbranu Subotičana koja je odolela svim pokušajima crno – belih.

Drugo poluvreme počelo je brzom akcijom Partizana. Nemanja Nikolić je uposlio Saldinju koji sa linije šesnaesterca pogađa Tanasijevića. Imali su gosti još jednu sjajnu priliku kada se Belić osmelio za udarac po zemlji, na sreću Subotičana lopta je prošla tik pored startive. Usledila je dobra akcija Spartaka. Miloš Tošeski se probio u kazneni prostor, dodao loptu Todoroskom, a on propustio stopostotnu priliku pogodivši pravo u ruke Jovanovića sa desetak metara.  Zamalo su to kaznili crno–beli u 61. minutu Zahid je šutirao iskosa sa leve strane, lopta je pogodila stativu, odbila se pred Mihajla Ilića i on ju je ubacio u mrežu Subotičana.  Ipak je gol poništen posle var intervencije jer je utvrđeno da je Ilić igrao rukom. Nije to sprečilo goste da nastave svoju dominaciju. Posle dobro izvedenog kornera od strane Natha,

Nemanja Nikolić je loptu prebacio do dalje stative, a Svetozar Marković najpre uzdrmao prečku i lopta se odbila u mrežU Spartaka – 0:1. Pokušao je Aleksa Đurasović da izjednači, odbranili su se crno – beli.

U 77. minutu Partizan postiže i drugi gol. Nemanja Nikolić je sjajno proigrao Zahida,  a on loptu smestio u mrežu „golubova“. Crno – beli su preuzeli inicijativu u potpunosti i stigli i do trećeg pogotka. Saldinja je stavio tačku na ubedljivu pobedu Partizana kojoj je najviše doprineo Nemanja Nikolić nakon ulaska na poluvremenu.

Spartak – Partizan 0:3 (0:0)
Marković 70', Zahid 77', Saldinja 81'

Spartak: Vulić, Tanasijević (Prijović), Kerkez, Ćalasan, Bijelović, A.S.Đurasović, Vidaković, Stanojev (Stajković), Todoroski (Jocić), Ubiparip (Mudrinsk), Tošeski (Mijić).

Partizan: Jovanović, Stojkoavić, Ilić,  Marković, Antić, Kanute (Nikolić), Belić, Kalulu (Severina), Natho (Šćekić), Zahid (Menig), Saldanja (Baždar).

U narednom kolu Spartak gostuje u Nišu gde se sastaje sa ekipom Radničkog.

Pre početka meča između Spartaka i Partizana predsednik subotičkog superligaša Nikola Simović je uručio uramljene dresove sa simboličnim brojem 100, Voji Ubiparipu i Vladanu Vidakoviću što simbolizuje njihov broj odigranih utakmica u plavo – belom dresu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 2138
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.