Komentara: 3
Pregleda: 1721

Fudbal: Spartak u subotu dočekuje Vojvodinu

11.12.2020. u 16:53h
Izvor: Subotica.com
Pred fudbalerima Spartak Ždrepčeve krvi je derbi meč i veliki izazov. Ekipa Vladimira Buača na Gradskom stadionu dočekuje ekipu Vojvodine koja trenutno zauzima treće mesto na tabeli. Utakmica se igra u 14 časova, a obezbeđen je i direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.
Fudbal: Spartak u subotu dočekuje Vojvodinu

Fudbaleri Spartaka sutra će u okviru 18. kola Linglong Superlige Srbije ugostiti novosadsku Vojvodinu koja ima  šest bodova više od subotičkog superligaša i zauzima treću poziciju.

Šef struke "golubova",  Vladimir Buač, uz veliko poštovanje govori o timu sa Karađorđa, ali ističe da će se njegova ekipa dobro potruditi da učini sve što je do njih da ostvari povoljan rezultat.

- Utakmica koja je pred nama ne nosi samo epitet „vojvođanski derbi“ nego i derbi kola tačnije prvenstva. Voleo bih da i u narednim godinama kada se sastaju ova dva tima bude svaki put derbi prvenstva jer ih nemamo mnogo. Obe ekipe su u dobroj formi, kao što i preferiraju isti stil igre. Vojvodina kao i mi igra otvoren atraktivan fudbal na gol više tako da će ove biti kvalitetna muška utakmica gde obe ekipe žele da dođu do tri boda. Naš protivnik je trenutno treći na tabeli, osvajač je kupa, a čine ga izuzetno dobri pojedinci i neće biti lako ostavriti ono što priželjkujemo, a to je povoljan rezultat – kaže Buač.

Mladi stručnjak subotičkog superligaša koji je svojevremeno nosio dres „stare dame“, ali i vodio je kao prvi trener posebno je apostrofirao odakle najveća opsanost preti njegovom timu.

- Vojvodina je u odličnoj formi, ali ako baš treba da apostrofiram nekog od igrača gde su najopoasniji to je Nikola Drinčić. On je pokretač svih akcija i gde su Novosađani najopasniji u prekidima upravo ih Nikola izvodi. To nam je bitan segment koji moramo da anuliramo ako želimo da osvojimo sva tri boda. Nije Vojvodina samo Drinčić, ima tu mnogo kvalitetnih pojedinaca, ali na njega stavljamo poseban akcenat – ističe Buač - U našem taboru atmosfera je odlična. Igramo dobro što smo potvrdili na prethodnim utakmicama. Iako smo najmlađa ekipa u ligi na dva gostovanja smo preokrenuli rezultat. Gubili smo i na kraju pobedili, što nije baš tipično za mlade timove, ali to potvrđuje da su ovi momci sazreli i ne brinem što ćemo protiv Vojvodine imati mnogo mladih igrača jer imam poverenje u njih i oni to svojim igrama pokazuju. Ne igraju godine već kvalitet koji u ovom momentu može ravnopravno da parira našem rivalu u borbi za bodove.

Mihajlo Ivančević, centralni bek Spartaka u tandemu sa Tekijaškim je teško premostiv bedem za prorivničke napadače. Pred okršaj sa Vojvodinom mladi reprezentativac Subotičana poručuje:

- Pred nama je derbi prvenstva. Dolazi nam Vojvodina koja je u odličnoj formi i nalazi se u vrhu. Kvalitetom potvrđuje da je rame uz rame sa Zvezdom i Partizanom, ali mi smo već pokazali više puta da možemo da se nosimo sa jakim rivalima pa verujem da ćemo i protiv Novosađana pružiti dobru partiju i na kraju slaviti. - poručuje Ivančević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1721
Povezane teme

fudbalski klub spartak

vladimir buač

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.