Komentara: 5
Pregleda: 1752

Fudbal: Spartak večeras dočekuje niški Radnički

22.08.2020. u 13:00h
Izvor: Subotica.com
Pred fudbalerima Spartaka je još jedan derbi meč i težak ispit. U goste im dolazi ekipa Radničkog iz Niša koja ove sezone pruža dobre partije i ima visoke ambicije, kao i „golubovi“. Susret u okviru petog kola Linglong Superlige Srbije se igra večeras od 19 časova na Gradskom stadionu u Subotici, još uvek bez publike.
Fudbal: Spartak večeras dočekuje niški Radnički

I Radnički kao i Spartak ima učinak u prethodnim utakmicama od starta sezone, pa ekipi Vladimira Gaćinovića neće biti lako da ostvari ciljeve protiv tima sa Čaira,  ali u taboru plavo – belih se nadaju dobrom rezultatu.

TRADICIJA NA STRANI SUBOTIČANA - Od povratka u superligaško društvo Spartaka 2009. i Radničkog 2012. godine ove dve ekipe su snage odmerile 17 puta. U tom periodu učinak je identičan. Subotičani su zabaležili osam pobeda, kao i Nišlije, a jedan susret je završen neršeno 1:1 i to poslednji u prošloj sezoni. Samo dva puta je Radnički odneo po tri boda od devet gostovanja na severu Bačke.

- Znamo da je svaka utakmica priča za sebe i starih zasluga nema. Ono što smo odigrali u prethodna četiri kola, koliko dobro, efikasno... manje je bitno, važno je da budemo optimalni jer nam dolazi u goste iskusna ekipa, agresivna,  rezultatski nastrojena koja ima isto osvojenih bodova, naš stari rival i direktan konkurent u borbi za plasman i zato je još teži zadatak pred nama. Međutim, mi znamo čime raspolažemo i da od prvog minuta moramo biti stopostotno u utakmici. Ne sme nam se ponoviti ono prvo poluvreme koje smo imali protiv Metalca – kaže Gaćinović. - Svesni smo težine zadatka, a činjenica da ćemo, za razliku od prošle utakmice gde nam je Denković bio odsutan,  imati  sve raspoložive igrače nas mnogo raduje, tako da se nadam dobrom izdanju Spartaka i pozitivnom ishodu.

Mihajlo Ivančević, mladi štoper Subotičana, ustalio se uz Tekijaškog u poslednjoj liniji plavo–belog jata, a pred duel s Nišlijama poručuje:

- Izašli smo iz teške utakmice sa Crvenom zvezdom gde smo zaslužili možda i bod, ali smo to arhivirali i okrenuli se novim obavezama. Dolazi nam u goste Radnički koji ima isti učinak u prethodna četiri kola kao i mi, tako da u ovoj utakmici ne postoji favorizovana ekipa, a  sudeći po radu i atmosferi mi smo spremni za megdan sa Nišlijama i povratak na pobednički kolosek - poručuje Ivančević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1752
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.