Komentara: 0
Pregleda: 867

Fudbal: Srbija bolja od Crne Gore u drugom meču na "Ćeletovom" turniru

11.09.2023. u 11:16h
Izvor: Subotica.com
U drugoj utakmici 29. izdanja Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ koja je odigrana u Kuli, selekcija Srbije pobedila je Crnu Goru sa 3:0. Posle dosta nadmudrivanja „orlići“ su tek u završnici prvog dela uspeli da povedu golom kapitena Stankovića i to sa bele tačke dođu do prednosti. U nastavku se na terenu vodila velika borba, a onda je Mijatović pogodio i poveo domaćina ka pobedi koju je overio Milošević.
Fudbal: Srbija bolja od Crne Gore u drugom meču na "Ćeletovom" turniru

Krenula je Srbija ofanzivno od samog početka, imala inicijativu, ali se Crna Gora odlično postavila u odbrani i nije dozvolila „orlićima“ da se razmahnu i ugroze gol Krijestarca. U 11. minutu su konačno naterali čuvara mreže Sokola da napravi paradu. Kosta Nedeljković je prošao po desnoj strani, uputio jak šut, a Benjamin Krijestarac dobro intervenisao.

Dok je Srbija atakovala na gol Crne Gore, gosti su iz  kontri pokušavali da dođu do prednosti, ali je izostala završnica. Vreme je odmicalo, a na terenu se vodila čvrsta borba. Neizvesnots je trajala do same završnice prvog dela, a onda su Crnogorci zapretili, Marko Vračar je šutirao sa distance, lopta je završila pored gola.

Imali su „orlići“ napad u 42. minutu kada su u žaru borbe Stefan Golubović i Luka Bubanja načinili prekršaj nad Mijatovićem, a sudija pokazao na belu tačku. Aleksandar Stanković je izveo kazneni udarac i doveo Srbiju u vođstvo.

U drugom poluvremenu obe selekcije su igrale u visokom ritmu. Mogli su „orlići“ do drugog pogotka, da je Mijatović malo precizniji bio iz slobodnog udarca, ali je lopta završila pored stative u golautu. Uzvratili su Sokoli i u 63. minutu za malo izjednačili. Lazar Maraš  je šutirao sa ivice kaznenog prostora iskosa sa desne strane, lopta je otišla pored gola. Desetak minta kasnije Srbija je povećala prednost, a precizan je bio Jovan Mijatović -2:0.

Nakon primljenog gola Crna Gora je zaigrala ofanzivnije i za kratko vreme u dva navrata zapretila. Prvo je pokušao Andrija Bulatović,njegov šut je izblokiran. Nešt kasnije Dragan Miranović je prošao po desnoj stranu šutirao na gol, a Marinković sjajno intervenisao.

Tačku na pobedu stavio je Jovan Milošević iz penala u 90. minutu.

Srbija – Crna Gora 3:0 (1:0)
Stanković 43' (p) Mijatović 74', Milošević 90'

Srbija: Marinković, Vukičević (Vukičević), Serafimović, Mladenović (Mirčetić), Stanković Bubanj (Milošević), Šljivić (Petrović), Mijatović (Simin), Bukinac (Mirosavić), Simić, Nedeljković.
Crna Gora: Krijestarac, Lečić, Tomašević, Miranović (Medojević), Perović, Bulatović (Radojević), Golubović, Vukićević (Mi. Vračar), Bubanja (Maraš), Roganović (Tešović), Ma. Vračar (Mrvaljević)

U Senti je odigran frugi meč drugog kola Ćeletovog Memorijala, a Francuska je bila bolja od Mađarske i pobedila sa 2:0.

Slede dva dana odmora, pa završni dan, utorak 12. septembra kada će snage odmeriti Srbija i Francuska na Gradskom stadionu u Subotici od 17 časova, a od 15 časova na Akademiji TSC koplja će ukrstiti Crna Gora i Mašarska.

U drugoj utakmici koja je odigrana u Senti, Francuska je savladdala Mađarsku sa 2:0.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 5 dana
Komentara: 0
Pregleda: 867
Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

fudbalska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.