Komentara: 0
Pregleda: 256

Fudbal: Srbija poražena od Crne Gore u 2. kolu Memorijala „Stevan Ćele Vilotić“

08.09.2024. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Srbija poražena od Crne Gore u 2. kolu Memorijala „Stevan Ćele Vilotić“
Foto: FSS

U drugom kolu 30. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ Srbija je poražena od Crne Gore sa 2:1. Iako su „orlići“ poveli pogotkom Subotića, završnica je pripala Crnogorcima, a Marko Tadić bio je strelac oba gola.

Od starta se igralo otvoreno. Srbija je imala svoje šanse, a najbolju je iskoristio Andrej Subotić u 11. Minutu. Prošao je po levoj strani, uputio udarac i matirao golmana Milovića. Imali su i jedni i drugi još nekoliko dobrih prilika, ali se na pauzu otišlo uz minimalnu prednost Srbije.

Nastavak je doneo još bolje izdanje oba tima. Srbija je imala dve dobre šanse preko Jovanovića, ali ih nije iskoristila. Na drugoj strani Vlahović je pogodio prečku, a onda u žaru borbe oboren je kapiten Miloš Vračar i dosuđen je kazneni udarac za Crnogorce. Precizan je bio Marko Tadić sa bele tačke. Veliki pristisak su stvrili reprezentativci Crne Gore što im se isplatilo u samom finišu u sudijskoj nadoknadi Tadić je po drugi put zatresao mrežu Srbije, doneo preokret i pobedu svom timu.
 

Srbija – Crna Gora
Subotić 11' - Tadić 90', 90+7'

Srbija: V. Jovanović, Vojinović (Đurić), A. Popović, Mitrović, Sremčević (Cvetković), Mladenović (Janković (Bačanin), Vidić (Simić), Stančić, Ranković (M. Popović), Đorđević (L. Jovanović), Subotić (Maksimović).

Crna Gora: Milović, Vračar, Maraš (Šekularac), Koldžić (Tomašević), Đukanović, Camaj, Kumburović, Vukanić (Ćetković), Tadić, Mijović (Perović), Kostić (Vlahović).

PORTUGAL UBEDLJIV PROTIV MAĐARSKE

Portugal je ubedljivo sa 4:0 savladao Mađarsku u drugom kolu Memorijala. Došli su Portugalci rano do prednosti, nakon čega je usledio period slabije igre obe ekipe, a u nastavku su se razgoropadili i postigli još tri gola za drugi trijumf na turniru.

Nesmotrensot odbrane Mađarske iskoristio je Infante i zatresao mrežu Jakobišvilija. Nakon što su došli do vođstva Portugalci, splasnula je inicijativa i igra se odvijala uglavnom na sredini terena bez većih opasnoti po golmane

U nastavku se Portugal razigrao i u 69. minutu stigao do vođstva od 2:0, a za to se pobrinuo Eduardo Felicisimo. Infante je po drugi put zatresao mrežu i povećao prednost na 3:0. Tačku na ubedljivu pobedu stavio je Samuel Sousa svojim pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena.

Portugal – Mađarska 4:0 (1:0)
Infante 5', 71', Felicisimo 69', Sousa  90+3'.

Portugal: G. Ribeiro, Fonseka  (Oliveira), Infante (Parente), Tome (G. Sousa), R. Ribeiro (S. Sousa), Cunha, Felicissimo (Fereira), Freitas (Martins), Moreira (Teixeira), Cardoso (Duarte).

Mađarska: Jakobišvili (Engedi), Baša, Hornjak (Timoteus), Stump (Kuzma), Varga, Kern (Šamosi), Benadek (Hunor), Sabo, Molnar (Bako), Umatum, Galantai (Somfalvi).

Poslednje treće kolo se igra u utorak. Crna Gora i Mađarska od 15 časova igraju na TSC Akademiji, dok se od 16 i 30 na Gradskom tsdaionu sastaju Srbija i Portugal.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 39 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 256
Povezane teme

omladinska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.