Komentara: 3
Pregleda: 1470

Fudbal: Šveđanke zaustavile „golubice“ na evropskom putu

19.10.2023. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
I u revanš utakmici druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona Spartak je poražen od Rozengarda sa 5:1 i tako okončao ovosezonsko učešće na međunarodnoj sceni. Šveđanke su već u prvom delu meča stekle visoku prednost što je bilo nedostižno za „golubice“. Iaku su u nastavku Subotičanke prikazale bolju igru nisu uspele da nađu rešenje da svoje prilike materijalizuju i pobeda je pripala razigranom šampionu Švedske koji je obezbedio plasman u društvo 16 najboljih timova Evrope.
Fudbal: Šveđanke zaustavile „golubice“ na evropskom putu
Foto: Mikiko Ishikawa

Početak susreta protekao je u izjednačenoj igri. Kako je vreme odmicalo domaći tim je preuzimao inicijativu. Nizale su se prilike, ali je pred golom Spartaka bila dobro raspoložena Jefimija Škando i sprečila Rozengard da dođe do vođstva. Ipak u 26. minutu je poklekla. Mai Kadovaki posle sjajne asistencije Hane Anderson uspela je loptu da plasira u gol Subotičanki za radost svoje ekipe.

Nije to pokolebalo „golubice“, pokušale su brzim napadima da ugroze gol Šveđanki. Imale su Tijana Filipović, Živana Stupar, Doris Boaduva prilike, ali je završnica izostala. Kaznile su to domaće igračice  u 34. minutu i duplirale prednost preko Hane Anderson – 2:0. Već u sledećem napadu Tijana Filipović je uputila silovit udarac ka golu Rozengarda, ali se istakla Angel Mukasa.

U samom finišу prvog poluvremena Olivija Šoug naterala Jefiniju Škandro da po treći put vadi loptu iz mreže- 3:0.

Fudbal: Šveđanke zaustavile „golubice“ na evropskom putuDrugo poluvreme je donelo još dinamičniju igru, Spartak se nije olako predavao. Pretile su Subotičanke, pokušavale da smanje vođstvo, ali je odbrana Rozengarda odolevala. Olivija Hold je posle dobre asistencije Kadovaki loptu smestila u mrežu šampionki Srbije za 4:0, dok je za ubedljivu prednost bila precizna Gudrun Arnardotir.

U sudijskoj nadoknadi Tijana Filipović je uspela da ublaži poraz, za oproštaj od Lige šampiona.

Rozengard – Spartak  5:1 (3:0)
Kadovaki 26', Anderson 34', Šoug  45+1', Hold 80', Arnardotir 85' -  Filipović 90+1'

Rozengard: Mukasa, Oling, Obaze, Arnardotir, Vik (Stojanovska), Anderson (Larson), Seger, Janson (Knak), Bredgard (Hold), Kadovaki, Šoug (Brun).

Spartak: Škandro, Vučković (Pavarin), Slović, Langdok, Ostrem, Gajić (Ilić), Ćirić, Hansen, Stupar (Marković), Filipović, Buaduva ((Belovan (Baka)).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 3 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1470
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.