Komentara: 12
Pregleda: 1816

Fudbal: Težak poraz Spartaka na gostovanju Partizanu

27.09.2021. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Spartak je izgubio u Humskoj od Partizana sa 5:0 u okviru 11. kola Linglong Superlige Srbije i tako upisao treći uzastopni poraz. Iskusniji domaći tim diktirao je ritam utakmice od starta do kraja. Crno-beli su bili nemilosrdni prema „golubovima“ i bolju igru krunisali sa pet gola u mreži Dubljanića.
Fudbal: Težak poraz Spartaka na gostovanju Partizanu

Partizan je imao bolju igru i veću inicijativu od starta. Nizali su šanse crno – beli protiv Spartaka, a onda u 14. minutu i stigli do prednosti. Menig je ubacio loptu sa leve strane a Rikardo Gomeš savladao Dubljanića za 1:0. Nešto kasnije pokušao je Terzić, lopta je završila pored gola.

Krenuli su i Subotičani da igraju ofanzivnije nakon primljenog gola. Nikola Srećković je bio u prilici, ali je Popović dobro intervenisao. U 27. minutu posle odličnog pasa Davida Dunđerskog Srećković u novoj prilici, silovito s dvadesetak metara, lota je otišla iznda prečke.

Nizali su domaći igrači prilike. Menig je prošao po levoj strani, Rikardo gomeš na sreću „golubova“ kasni. Imali su Zdjelar, Menig svoje prilike, pa su čak domaći igrači tražili kazneni udarac posle starta Bogdanovića, ali ništa od toga. Ipak u samom finišu prvog dela Terzić uspeva da savlada Dubljanića i duplira prednost Partizana – 2:0.

Nastavio je Partizan svoju dominaciju i u drugom delu. Imali su domaći igrači nekoliko šansi, Dubljanić je dobro reagovao i sprečio da steknu veću prdnost. Igrao se 61. minut Kvinsi Menig koji je najviše muka zadavao odbrani Spartaka zalomio je na levoj strani i loptu poslao u dalji ugao za 3:0.

Samo tri minuta kasnije Rikardo Gomeš po drugi put trese mrežu Spartaka. Jović je proigrao Rikarda Gomeša, a on olako savladao istrčalog Dubljanića za visokih 4:0. Imali su crno – beli odličnu šansu u 78. minutu posle brze kontre, ali na sreću neprecizan je bio Holender. Zapretio je Miljković, Dubljanić je odlično reagovao.

U 90. minutu Jović je prošao po levom boku uputio loptu ka golu Spartaka, Dubljanić kratko zakačio loptu, koja se odbila do Holendera, a on je poslao u mrežu za konačnih 5:0.

Partizan – Spartak 5:0 (2:0)
Gomeš 14’, 64, Terzić 45’, Menig 61’,Holender 90’

Partizan: Popović, Saničanin, Vujačić, Natho (Pantić), Menig (Holender), Gomeš (Živković), Zdjelar (Jojić), Šćekić, Miljković, Terzić (Jović), Obradović.

Spartak: Dubljanić, Dunđerski (Milošević), Ivančević (Branković), Bogdanović, M. Bogićević, Bjelica (Vidaković), Šimura (Nikolić), Šćepanović (Mihajlović),  Savković, Tufegdžić, Srećković.

Tabela posle 10 odigranih kola (nepotpuno)

Fudbal: Težak poraz Spartaka na gostovanju PartizanuU narednom kolu Spartak dočekuje Voždovac. Utakmica se igra u subotu, 2. oktobra u 18 časova. Nakon 12. kola sledi prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 1816
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.