Komentara: 6
Pregleda: 2270

Fudbal: TSC na debiju u Evropi gostuje u Moldaviji

10.08.2020. u 18:21h > 18:41
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "TSC" u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igraće (27. avgusta) u Moldaviji protiv ekipe "Petrokob Hinčesti". Iz Bačkotopolskog superligaša veruju da će u istorijskom susretu svojim napadačkim stilom, kako igraju i u Superligi Srbije, obradovati svoje navijače i slaviti.
Fudbal: TSC na debiju u Evropi gostuje u Moldaviji
Foto: FK "TSC"

Naredne dve nedelje u TSC-u biće posvećene prikupljanju informacija o prvom protivniku u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a prema prvim informacijama, to je ekipa koja se u evropsko takmičenje plasirala pobedom u nacionalnom kupu, dok je prošlu sezonu završila na trećem mestu na tabeli, rekao je generalni direktor superligaša iz Bačke Topole, Sabolč Palađi.

- Nadamo se pobedi, želimo da igramo našu napadačku igru, da dominiramo i da tako dođemo do sledećeg kola - rekao je Palađi.

Susret je predviđeno da se odigra 27. avgusta, ali će u narednim danima biti poznato preciznije gde će se igrati, s obzirom da moldavska ekipa, kao domaćin odlučen žrebom, ima 24 časa da o tome obavesti evropsku kuću fudbala (UEFA).

Fudbal: TSC na debiju u Evropi gostuje u MoldavijiŠef stručnog štaba "TSC", Zoltan Sabo, istakao je da bez obzira na to što klub iz Moldavije nije preterano poznat, svakako nije ekipa za potcenjivanje.

- Ne mogu u ovom trenutku da kažem da li sam zadovoljan žrebom, voleo bih da smo domaćini, ali šta da se radi. Ako prođemo, biću zadovoljan - obrazložio je Sabo istovremeno preuzimajući breme blagog favorita u ovom duelu. - Igramo u gostima, tako da mi ta činjenica ne dozvoljava da kažem da smo izraziti favoriti. Ipak, iz generalnog poređenja moldavskog i srpskog fudbala, proizilazi ocena da smo favoriti.

FK "TSC"  je prošlu sezonu, kao debitant, završio na četvrtom mestu na tabeli Superlige i tako prvi put izborio plasman u evropsko takmičenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2270
Povezane teme

fudbalski klub tsc bačka topola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.