Komentara: 2
Pregleda: 799

Fudbal: Tumbasević pogodio u finišu meča za pobedu Spartaka

28.04.2023. u 14:46h
Izvor: Subotica.com
Spartak je upisao vredna tri boda nakon trijumfa od 3:2 nad Javorom u drugom kolu plejauta Superlige. Iako su gosti poveli, „golubovi“ su uspeli da izjednače preko Šimure, potom preokrenu rezultat pogotkom Todoroskog, ali je neizvesnost uneo drugi penal za goste. Ipak u sudijskoj nadoknadi Tumbasević je razgalio srca pristalca Spartaka i doneo svom timu pobedu i vredna tri boda u borbi za opstanak.
Fudbal: Tumbasević pogodio u finišu meča za pobedu Spartaka

Spartak je prvi zapretio. Nikola Srećković je uputio udarac, ali je lopta završila pored startive. Uzvratili su gosti brzim napadom, Nemanja Miletić je bio u prodoru, ali ga je Marinković nepropisno zaustavio u kaznenom prostoru, nakon čega je arbitar pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Luka Gojković i u 14. minutu doneo prednost Ivanjičanima.

Krenuli su Subotičani malo agresivnije ka golu protivnika, Aleksa Đurasović je uputio centaršut pred gol Javora, Šimura je šutirao za malo iznad prečke. Nastavili su igrači Spartaka pritisak. Hrstić je pokušao da ugrozi Strahinju Manojlovića, slabo je šutirao i lopta je završila u naručju Javorovog golmana. Kako je vreme odmicalo Subotičani su želeli da što pre dođu do izjednačenja, ali im se nije dalo. Posle centaršuta Jovana Marinkovića, Aleksa Đurasović je šutirao, ali je dobro bio postavljen Gigić i izblokirao njegov udarac. Imao je dobru šansu Nikola Srećković  u 36. minutu, ali je pogodio stativu. Posle izvedenog kornera Marinković je bio najviši u skoku, tukao je glavom, ali je i on bio neprecizan.

U 40. minutu Spartak je ostao bez Luke Bijelovića koji je zbog povrede morao da napusti teren. Nastavili su „golubovi“ da atakuju na gol Ivanjičana. Tanasin je pokušao iz daljine silovitim udarcem, lopta je za malo završila pored stative.

Pritisak i inicijativa su se isplatili u završnici prvog dela kada je Noboru Šimura poravnao rezultat. Andrej Todoroski je prošao po desnoj stranu, uputio šut, golman Javora je na kratk odbranio, a Šimura se našao na pravom mestu i loptu smestio u mrežu rivala za 1:1.

Početkom drugog poluvremena igra se preselila na polovinu terena koji je pripadao Ivanjičanima. „Golubovi“ su napadali, dok su se gosti  dobro branili i pokušavali da iz prekida i kontri ugroze Spartakovog čuvara mreže. Pritisak je urodio plodom u 76. minutu kada je Todoroski uputio udarac iz daljine i pogodio za preokret – 2:1.

Igrao se 83. minut Javor bio u napadu, Ado je načinio prekršaj nad Silvom i to na samoj ivici kaznenog prostora. Nakon intervencije vara dosuđen je penal za goste. Precizan je po drugi put bio Gojković za izjednačenje -2:2.

I dok se očekivalo da se utakmica okonča bez pobednika, da ne bude tako potrudio se najiskusniji igrač na terenu u sudijskoj nadoknadi vremena. Janko Tumbasević posle Vitorovićevog centaršuta u kazneni, dobrog prijema i pasa Todoroskoge uputio silovit udarac, neodbranjiv za Manojlovića i podigao prisutnu publiku na noge, a Spartaku doneo vredna tri boda u borbi za opstanak.  

Spartak - Javor  3:2 (1:1)
Šimura 45', Todoroski 75', Tumbasević 90+1 – Gojković 14 (p), 84 (P)

Spartak: Manojlović, Tanasin, Ostojić, Marinković (Bugarin), Vitorović, A.S Đurasović (Tumbasević), Ado, Bijelović (Todoroski), Šimura (Tošeski), Srećković, Hrstić.

Javor: Manojlović, Ilić, Kopitović, Skoko, Miletić, Tojčić, Adamović (Đukić), Silva (Milošević), Gojković (Bosić), Ibrahim, Gigić (Ratković).

U narednom kolu Spartak gostuje u Lazarevcu gde se sastaje sa Kolubarom.

BIJELOVIĆ UPISAO STOTI NASTUP - Luka Bijelović je upisao svoj stoti meč u dresu  „golubova“, a tim povodom pred pčetak utakmice, Nikola Simović predsednik Spartaka uručio mu je simboličan poklon – uramljeni dres sa brojem 100.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 799
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.