Komentara: 3
Pregleda: 1992

Fudbal: Turbulentna jesen u Spartaku, brojne promene u igračkom kadru, zakazan početak priprema

04.01.2022. u 10:59h
Izvor: Subotica.com
Spartak je jesenji deo okončao na 8. mestu sa 27 osvojenih bodova. Tokom prvog dela prvenstvene trke bilo je turbulentno, a šta nas čeka u nastavku saznaćemo uskoro pošto kroz koji dan počinju pripreme za drugi deo sezone.
Fudbal: Turbulentna jesen u Spartaku, brojne promene u igračkom kadru, zakazan početak priprema

Dobro su „golubovi“ startovali i pored teškog rasporeda. Upisali su bod u Nišu, a potom izgubili od Kragujevčana i Crvene zvezde. Brzo su se konsolidovali i vezali pet utakmica bez poraza. Naišli su na „tvrd orah“ na Banovom brdu i pored dobre igre ostali bez bodova, a onda je  krenulo sve kako ne treba. Proleter je slavio u Subotici, potom je Partizan naneo ubedljiv poraz „golubovima“, a na sve to Voždovac im je u potpunosti „sasekao krila“ pobedom od 4:0 na Gradskom stadionu i primorao na promene. Rastao se Spartak sa Vladimirom Buačem, a na klupu subotičkog superligaša vratio se Vladimir Gaćinović.

Iskusni strateg nekako je posložio kockice i počeli su da se nižu dobri rezultati i upisuju bovovi za beg iz donjeg dela tabele. Nije sve išlo u prilog Subotičanima. Na nekim mečevima su pružali dobre partije, a ipak gubili bodove. Pratili su kadrovski problemi tim, mnogobrojne povrede, odsustvo ključnih igrača. U samoj završnici jesenjeg dela u vojvođanskom derbiju slavili su plavo – beli, vinuli se u sam vrh tabele, a onda na meču protiv Napretka, koji bi ih pozicionirao odmah iza četiri najbolje plasirane ekipe, ipak poklekli. Dozvolili su da Kruševljani povećaju svoj bodovni saldo, da ih Voždovac i niški Radnički preteknu.

Igrači i stručni štab su na zasluženoj pauzi i do 8. januara za kada je šef Gaćinović zakazao početak zimskih priprema. Tad će se više znati ko ostaje, a ko odlazi, jer je rekonstrukcija tima neminovna.

Postoji mogućnost da neko od pojedinaca koji su skrenuli pažnju većih klubova napusti plavo – belo jato, ali ima i onih koji će svoje mesto potražiti u nekoj drugoj sredini. Već su otišli Filip Jović, Vuk Bogdanović, Filip Dujmović, Nemanja Branković, Aleksa Urošević, Slađan Rakić, Aleksandar Bjelica i David Dunđerski koji je takođe uzeo papire i rastao se sa Spartakom, a Mile Savković je otišao jer mu je istekao ugovor.

Očekuje se još nekoliko odlazaka iz Subotice što znači da će rukovodstvo subotičkog superligaša morati da reaguje i pojača redove za nastavak šampionata koji počinje 12. februara kada Spartak na Gradskom stadionu dočekuje Radnik iz Surdulice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1992

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.