Komentara: 4
Pregleda: 514

Fudbal: Vladimir Gaćinović ponovo (4. put) šef struke Spartaka

28.10.2024. u 15:27h
Izvor: Subotica.com
Spartak i dosadašnji šef struke Miloš Kruščić okončali su saradnju. Nakon ubedljivog poraza od Crvene zvezde za vikend rukovodstvo subotičkog superligaša odlučilo je da se sporazumno rastane sa Kruščićem, a potom na njegovo mesto angažuje Vladimira Gaćinovića sa kojim je ugovor potpisan do kraja aktuelne sezone.
Fudbal: Vladimir Gaćinović ponovo (4. put) šef struke Spartaka
Foto: Gorana Perčić

Nikola Simović, predsednik Spartaka najpre se zahvalio prethodnom šefu struke Kruščiću i saradnicima na korektnoj saradnji i što su pomogli klubu da izbori opstanak prošle sezone u superligaškom društvu.

-    Usledio je pad rezultata i na tabeli što je prouzrokovalao da se sporazumno rastanemo sa Kruščićem kome želim mnogo uspeha u daljem radu – rekao je Simović. – Brzo smo reagovali i dogovorili se Vladimirom Gaćinovićem, trenerom  koji je dobro poznat svima i sa kojima smo odluično sarađivali u prethodnom periodu. Ostvarivao je dobre rezultate u svakom mandatu dok je vodio Spartak i ako nije česta sitauacija da se jedan trener vraća po četvrti put u klub, ali njegov dosadašnji rad je najbolja preporuka i poverenje koje imamo i u ovom momentu je on bio pravo rešenje. Nadamo se da će on uspeti da razbudi ekipu, da vrati samopouzdanje igračima i da ćemo početi da beležimo dobre rezultate i izađemo iz situacije u kojoj se nalazimo i na tabeli da krenemo uzlaznom putanjom.

Fudbal: Vladimir Gaćinović ponovo (4. put) šef struke Spartaka

Žarko Marković, sportski direktor Spartaka istakao je da veruje da će ekipa sa novim šefom struke vrlo brzo vratiti se na pobednički kolosek i krenuti da osvaja bodove.

Šefa Gaćinovića dobro poznajem od ranije i drago mi je što je došao u Spartaka. Nadamo se da ćemo uspeti što pre da izađemo iz ove rezultatske krize pod njegovim vođstvom. Neke od igrača šef već dobro pozanaje i verujem da će biti sve kako treba i da ćemo se vrlo brzo vratiti na pravi put i početi da osvajamo bodove – kaže Marković

Vladimir Gaćinović po četvrti put će preuzeti kormilo „plavih golubova“ i pokušati da ih vrati na pobednički kolosek i Spartaku obezbedi mesto među timovima koji se neće boriti za opstanak.

- Zahvaljujem se ljudima iz Spartaka na ukazanom poverenju. Verujem da sam načinio pravi potez i da sam ozbiljno prihvatio poziv jer sam navikao na rad kada su teške situacije. I pre sam dolazio u ovaj klub kada su bile rezultatske krize, imao sam sličnu situaciju i u Napretku iz Kruševca i sigurno da  znam da se nosim sa takvim poteškoćama, ali bez pomoći tima stručnog štaba, ljudi oko mene, medija i navijača  apsolutno ne bih mogao  jer nemam „čarobni štapić“ – jasan je Gaćinović.

Fudbal: Vladimir Gaćinović ponovo (4. put) šef struke Spartaka

Spartak već u sredu čeka Kup utakmica i za neke veće promene malo je vremena, ali prema rečima novog šefa vremenom će sve doći na svoje jer ovaj tim ima kvalitet.

- Malo je vremena pred nama za rad, jer za dva dana igramo Kup, a potom u ponedeljak  putujemo u Lučane. Moraćemo neke korekcije da pravimo bez obzira što je kolega Kruščić radio dobar posao – kaže novi šef struke - Ono što je glavni razlog zbog čega sam i prihvatio poziv je činjenica da verujem u kvalitet ove ekipe. Ne znam koliko će nam trebati vremena da sve kockice složimo i sve željeno prenesemo na teren da bi smo počeli pobeđivati jer od nas to navijači očekuju. Biće teško, ali kada sam okružen ovakvim saradnicima verujem da ćemo lakše popraviti ono što nije dobro. Do sada smo u tome uspevali verujem da ćemo i ovaj put.

Kao i obično došlo je do promena u stručnom štabu.

Novajlije su Vladimir Branković koji će biti prvi asistent šefa struke, Filip Jorgić  će biti zadužen za kondicione pripreme, dok su ostali iz prethodnog stručnog štaba Đorđe Tutorić kao pomoćni trener i Mustafa Peštalić trener golmana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 53 minuta
Komentara: 4
Pregleda: 514
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.