Komentara: 0
Pregleda: 236

Fudbal: Vojvodina bolja od Spartaka

07.10.2024. u 08:38h
Izvor: Subotica.com
Vojvodina je slavila u derbiju protiv Spartaka sa 4:0 u okviru 11. kola Superlige. Novosađani su rano stigli do prednosti i to sa bele tačke, a potom od 28. minuta na terenu imali igrača više jer je Prijović zaradio crveni karton što je olakšalo posao gostima da derbi reše u svoju korist.
Fudbal: Vojvodina bolja od Spartaka

Igrao se šesti minut kada je odbrana Spartaka načinila prekršaj, a sudija pokazao na belu tačku. Jusuf Bamidele Isa se prihvatio odgovornosti i svom timu doneo radost. Imali su gosti veću inicijativu, ali su i Subotičani dali odgovor dobrom igrom u odbrani. Borba se vodila, stvorio je Spartak dve povoljne prilike, ali su ostale neiskorištene. U 28. minutu Vladimir Prijović je načinio prekršaj, a posle var intervencije i zaradio crveni karton što je oteđalo „golubovima“ da dođu do izjednačenja, a gostima olakšalo da nastave ka pobedi. U završnici prvog dela Seri je udvostručio prednost.

U nastavku su gosti i dalje bili dominantniji, stvorili nekoliko dobrih prilika, odoleva je Vulić, ali je u 60.

Minutu posle bravure Serija ipak poklekao i Vojvodina je povela sa 3:0. Tačku na ubedljivu pobedu novosadskog tima u vojvođanskom derbiju stavio je Dragan Kokanović svojim pogotkom.

Spartak – Vojvodina 0:4 (0:2)
Isa 6' (p), Seri 40', 60', Kokanović 73'

Spartak: Vulić, Pereira (Mijić), Vitorović, Kerkez, Bijelović (Ebuka), Todoroski, Babić, Lukić (Kolarić), Prijović, Mijailović, Tomović (Dunđerski).

Vojvodina: Gočmanac, Korać, Isa (Veličković), Seri, Bufean, Petrović, Kokanović (Ranđelović), Lukas (Đorđević), Savićević, Kolins (Tanjga), Medojević (Aurelio).

Posle utakmice svoje impresije izneli su šefovi struke Spartaka i Vojvodine. Miloš Kruščić ističe da je prelomni momenat utakmice bio kada je Spartak ostao sa igračem manje i da je to uticalo da na kraju derbija bude ovakav rezultat u korist gostiju.

 - Lepo se otvorila utakmica za goste, poveli su iz penala. Naša neopreznost igrača u trećem minutu i poklonjen penal nizčega. Podigli smo se nakon toga, imali dve šanse, ali smo dobili crveni karton i praktično je tad utakmica bila završena – kaže Kruščić – Kada smo drugi gol primili, pokušali smo da budemo kompaktni, ali je bilo vrlo teško igrat protiv Vojvodine sa igračem manje. Ne smeš da napadneš i da se otvoriš jer imaju brze igrače i kazne te čim im se ukaže prilika postižu gol. Ideja je bila da privedemo utakmicu kraju oprezno da rezultat bude što bezbolniji ako je iakko moguće, a da pokušamo da postignemo gol. Nismo uspeli u toj nameri. Krivo mi je što se crta sve to tako, što nas neće i ne ide. Nadamo se da će biti bolje jer uvek „posle kiše dože sunce“, verujem da će i kod nas tako biti. Nama se nije dalo, a rivalu čestitke na pobedi.

Vladica Grujić, šef struke Vojvodine kratko je prokomentarisao pobedu u Subotici.

- Posle ovakvog rezultata lako je pričati o utakmici. Odigrali smo dobro, baš kako smo i očekivali.
Golove smo postigli na vreme i na kraju upisali nove bodove –
kratak je bio Grujić.

Sledi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza, a potom Spartak gostuje ekipi OFK Beograda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 časova i 45 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 236
Povezane teme

fudbalski klub spartak

miloš kruščić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.