Komentara: 2
Pregleda: 1981
Video

Fudbal: Vojvodina za gol bolja od Spartaka

13.12.2020. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Utakmica u Subotici opravdala je epitet derbija po prikazanoj igri gde je jedan gol presudio pobednika. Gemović je zatresao mrežu Spartaka za pobedu Vojvodine.
Fudbal: Vojvodina za gol bolja od Spartaka

Vojvodina je u 18. kolu Linglong Superlige Srbije minimalnim rezultatom 0:1 slavila protiv Spartak Ždrepčeve krvi, koji je utakmicu počeo sa šest bonus igrača. Iako je igra bila egal i nerešen rezultat bi bio najrealniji, gosti su se ipak na kraju radovali. Iskoristili su  jednu grešku domaćina koja je krunisana golom Gemovića, dok je Vukliš bio odličan pred golom Novosađana i sačuvao mrežu za novi trijumf.

Na početku meča Subotičani su zapretili preko Tufegdžića. Luka Bijelović je uputio precizan pas do Tufegdžića, on iz prve uputio udarac ka golu, ali je lopta završila pored stative. Preuzeli su Novosađani inicijativu, ali nisu bili previše opasni po gol Dujmovića. Stefan Đorđević nakon pasa Drinčića,  sa leve strane centrirao je , ali je Zukić zakasnio na drugoj stativi. Na drugoj strani Lazar Tufegdžić se ponovo našao u prilici. Nakon što ga je uposlio Dunđerski, pokušao je iz okreta da iznenadi Vukliša, dobro je bio postavljen čuvar mreže novosadskog tima i loptu uz krajnji napor izbacio u korner. Imao je Spartak inicijativu, diktirao ritam igre, ali je izostala završnica. Kako se bližio kraj prvog dela gosti su krenuli ofanzivnije. U 32.minutu Gemović glavom, lopta je završila u naručju Dujmovića. Osmelio se Aranđel Stojković da šutira direktno u okvir gola Subotičana iz velike udaljenosti, Filip Dujmović je još jednom odlično intervenisao. Mogli su Novosađani do prednosti u 38. minutu, Stojković je lepo proigrao Gemovića na levoj strani, uputio je napadač Vojvodine udarac, lopta je završila  pored stative. Najbolju priliku imao je Spartak u 39. minutu Savković je uposlio Srećkovića na ivici kaznenog prostora, ali je njegov pokušaj zaustavio Vukliš uz veliki napor i loptu izbacio u korner. U samom finišu prvog poluvremena Novosađani su imali udarac iz ugra. Drinčić  je izveo, stvorila se velika gužva u petercu, ali i panika pred golom Dujmovića, na sreću lopta nije završila u mreži.

Drugo poluvreme počelo je brzim napadom Spartaka. Lepo su odigrali dupli pas Tufegdžići - Srećković, a potom uposlili Bijelovića pred golom Vojvodine. U poslednjem trenutku Đorđević je izblokirao šut mladog napadača Subotičana. Neiskorištena prilika domaćina u 50. minutu je kažnjena. Gosti su stigli do prednosti. Nemanja Čović je uputio udarac iskosa s desne strane, lopta se odbilaod odbrambene igrače Spartaka i golmana, ali pravo do Miodraga Gemovića, a on je plasirao u mrežu Golubova za radost Novosađana -0:1. Do kraja se vodila velika borba. Preselila se igra na polovinu terena koji je pripadao gostima, ali Subozičani nisu našli ključ za dobro taktički pripremljenu odbranu Vojvodine koja je odolela svim pritiscima Subotičana i odnela tri boda.

Spartak  ŽK – Vojvodina 0:1 (0:0)
Gemović 50’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Milošević, Vidaković (Baić), Đurasović (Šimura), Savković (Jovanović), Tufegdžić, Srećković (Vujanović), Bijelović (Jočić).

Vojvodina: Vukliš, Andrić, Bralić, Devetak, Đorđrvić, Drinčić, Stojković, Zukić (Vukadinović), Čović, Gemović (Mladenović), Mrkaić (Đurić).

Sažetak meča (snimatelj i montaža: Grozdana Spajić)

Do kraja jesenjeg dela ostalo je još jedno kolo, a Spartak gostuje na Banjici, gde će snage odmeriti sa ekipom Rada u sredu, 16. decembra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1981
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.