Komentara: 3
Pregleda: 1327

Fudbal: Vojvođanski derbi završen bez pobednika

06.11.2022. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak i Vojvodina odigrali su nerešeno 1:1 u 18. kolu Superlige, a za to su se pobrinuli u domaćem tim Nikola Srećković vodećim pogotkom i Filip Manojlović sjajnim odbranama, dok je Nikola Čumić spasao Novosađane poraza.
Fudbal: Vojvođanski derbi završen bez pobednika

Potpuno dva različita poluvremena viđena su Gradskom stadionu u Subotici. Prvih 45.  minuta proteklo je u nadmudrivanju i taktiziranju, bez velike opasnosti po golmane, dok je nastavak doneo uzbuđenja..

U prvom poluvremenu obe ekipe su igrale opreznije, tražila se prava prilika za gol. Spartak je prvi zapretio, ali je to bilo dosta slabo. Luka Bijelović je šutirao s desne strane, Lazar Carević je lako odbranio. Igra se odvijala uglavnom na srdini terena. U 22. minutu posle kontre Nemanja Nikolić je pokušao sa ivice kaznenog prostora da nadmudri Manojlovića, ali se odlično snašao Spartakov čuvar mreže.

Finiš prvog poluvremena protekao je u inicijativi gostujućeg tima, ali je završnica bila loša. Najbliži da stignu do vodećeg pogotka bili su igrači Vojvodine u prvom minutu sudijske nadoknade. Nakon dobro izvedenog slobodnog udarca od strane Uroša Nikolića, Nikola Čumić je pokušao, ali se itsakao Manojlović dobrom intervencijom.

Nije mnogo trebalo u nastavku Subotičanima da iznenade goste i stignu do prednosti. Srđan Hrstić je uputio pas s desne strane do Nikole Srećkovića u peterac, a on Careviću kroz noge loptu prosledio u mrežu – 1:0. Uzvratili su Novosađani brzom kontrom, Marko Bjeković je šutirao, Filip Manojlović još jednom bio uspešniji.

U 74. minutu Vojvodina je izjednačila posle prekida. Uroš Nikolić je izveo udarac iz levog ugla, a kod druge stative se odlično snašao Nikola Čumić i loptu plasirao u mrežu Spartaka -1:1.

Spartak  –  Vojvodina 1:1 (0:0)
Srećković 50' – Čumić 74'

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bogićević, Baksevanos, Vitorović, Tumbasević, A.S. Đurasović (Stanić), Bijelović, Šimura (Tošeski), Srećković (Todoroski), Hrstić (Obradović).

Vojvodina: Carević, Bjeković, Vitas, Jeličić ( Baraje), Đorđević, Busnić, Miletić (Zukić), Malbašić (Simić), U. Nikolić, Čumić, N. Nikolić.

Spartak će u četvrtak odigrati zaostalu utakmicu s Partizanom, a potom sledi gostovanje Voždovcu i kraj jeseneg dela.

 

 

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1327
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.