Komentara: 0
Pregleda: 562

Fudbal (Ž): Spartak dobio licencu za Evropu

01.05.2023. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izdala je licence za takmičenja u organizaciji UEFA za osam timova među kojima je i Ženski fudbalski klub "Spartak". Svi ti klubovi ispunili su pet kriterijuma predviđenih odredbama Pravilnika o licenciranju za takmičenje u organizaciji UEFA: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski.
Fudbal (Ž): Spartak dobio licencu za Evropu

Administrativni direktor ŽFK "Spartak" Bojan Arsić, zadužen za postupak licenciranja, istakao je da je odobravanje licence za učešće u evropskom takmičenju UEFA za klub i Grad Suboticu od ogromnog značaja. Kazao je i da je to rezultat velikog napora rukovodstva kluba da se postave novi evropski standardi koje zahteva UEFA.

- Proces licenciranja je svake godine sve zahtevniji, obimniji i složeniji, ali smo se potrudili da budemo pozitivan primer kluba koji na sve zahteve procesa licenciranja odgovara u zadatom roku – naveo je Arsić.

Arsić smatra da klub zaslužuje veću podršku države posle 13 titula šampiona Srbije zaredom.

- Hoću da verujem da će se odnos prema ženskom fudbalu i samom procesu licenciranja promeniti u FS Srbije i institucijama Srbije, jer fudbal u Evropi iz Srbije ne igraju samo muški fudbalski klubovi, već i ženski. Mi to činimo uspešno godinama unazad, dočekujemo velikane evropskog fudbala u Subotici poput, Bajerna iz Minhena, Atletiko Madrida, Volfsburga i još mnoge druge – istakao je Arsić.

On je podsetio da Vlada Srbije značajno pomaže proces licenciranja večitim rivalima u muškom fudbalu, sa ciljem da dobiju pravo učešća na evropskoj sceni.

- Mi kao klub koji nema prilive od sponzora prolazimo proces licenciranja za učešće u Evropi, ali bez podrške - već sami, što verujem da će se promeniti u budućnosti, jer naše devojke ne zaslužuju diskriminaciju, već zaslužuju bolji status, veću podršku i pomoć na putu afirmacije ženskog sporta – poručio je Arsić.

Licence za takmičenje pod okriljem UEFA dobili su i klubovi iz muške konkurencije: Crvena zvezda, Partizan, Čukarički, TSC, Vojvodina, Voždovac, Radnički (Niš) i Napredak.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 562
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.