Komentara: 10
Pregleda: 2475

Fudbaleri Spartaka poraženi u Nišu (1:0)

09.04.2015. u 19:33h
Izvor: Subotica.com
U neobičnom terminu za superligaški fudbal u Nišu su se danas sastali Radnički i Spartak. Lep dan i solidna poseta na stadionu "Čair" nažalost nije donela mnogo lepog fudbala, a iz ne previše prilika Nišlije su se revanširale Spartaku za poraz u prvom delu sezone i identičnim rezultatom slavili na svom terenu
Fudbaleri Spartaka poraženi u Nišu (1:0)

U prvom delu sezone Spartak je minimalnim rezultatom u Subotici zabeležio pobedu, a nišlije su se danas revanširale i time ostvarili za njih vrlo važnu pobedu kako bi se još malo "odlepili" iz donjeg dela tabele.

Solidna predstava viđena je u prvom delu utakmice. Do isključenja igrača domaćin je bio vrlo ofanzivan i imao je inicijativu što je krunisano zasluženim vođstvom u 10' minutu meča preko Đuričkovića sjajnim volej udarcem

Posle primljenog pogotka Spartak preuzima sredinu terena ali ne uspeva pored izuzetno jake i organizovane odbrane domaćih da dođe u priliku da ugrozi do tada nezaposlenog golmana Radničkog.

Detalj koji je mogao da promeni tok susreta desio se u 19. minutu kada je Plavšić neprezno startovao, zbog čega ga je glavni sudija kaznio žutim kartonom, ali igrač koji je bio "žrtva" vidno iznerviran želeo je sam da donese pravdu pa je zbog nesportskog ponašanja Popara dobio direktan crveni karton i time je domaći tim uz prednost u pogotcima došao u situaciju da ima igrača manje u ranoj fazi meča.

Koliko se grubo igralo govori i podataka da je Spartak u prvom poluvremenu zaradio čak četiri žuta kartona, a upisani su Kovačević, Ilić, Milić i već pominjani Plavšić.

U 33' minutu meča Radnički je sa igračem manje mogao da udvostruči prednost, ali Ašćerić se nije najbolje snašao u petercu Spartaka i na poluvreme se otišlo minimalnom prednošću domaće ekipe.

Drugi deo meča Spartak je počeo ofanzivnije, stvorio par povoljnih situacija, ali u konačnom ishodnu nije bilo uspešne realizacije pa je tako domaća ekipa došla do zaslužene pobede, izvojevane pre svega velikom borbenošću, požrtvovanjem i željom prikazanom na terenu. Pohvale posebno zaslužuju odbrambeni igrači koji su gotovo ceo tok meča igrali bez greške i nisu dozvolili Spartaku skoro ni jednu priliku da ugrozi gol.

Kao što su i najavljivali ranije, na južnoj tribini stadiona "Čair" zajednički su navijali "Meraklije" i "Marinci".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 2475

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.