Komentara: 3
Pregleda: 2701

Galeb grupa: Do štrajka u Sigmi nije trebalo ni doći

21.09.2012. u 16:03h
Izvor: RTV Yueco
Poslovodstvo Sigme smatra da do štrajka radnika ovog preduzeća nije ni trebalo doći. Kako se navodi u pisanom odgovoru redakciji Yu eco televizije iz Galeb grupe, koja je vlasnik ovog preduzeća, isplata zaostalih zarada, zbog čega je i organizovan štrajk, tekla je onom dinamikom kao da štrajka nije ni bilo, odnosno onako kako su obezbedjivana sredstva.
Galeb grupa: Do štrajka u Sigmi nije trebalo ni doći

Što se tiče poslovodstva štrajk može odmah da se okonča i da se počne sa radom jer je u medjuvremenu obezbjedjen neophodan repromaterijal za proizvode male automatike, a ugovoren je jedan posao sa železnicom i još dva posla sa drugim firmama iz oblasti železnicke signalizacije.

Po pitanju budućnosti preduzeća, u odgovoru se navodi da za delatnost male automatike ima dovoljno posla, ali taj posao nije profitabilan toliko da bi se mogle finansirati zarade za 35 zaposlenih i ostali fiksni troškovi. Što se tiče programa železničke signalizacije, posla nema dovoljno jer nema ni ulaganja države u železnicu, ali su optimisti, jer se u bližoj budućnosti očekuju značajna ulaganja Železnice Srbije, gde će Sigma imati značajno mesto.

U odgovoru se takođe navodi da preduzeću ne preti stečaj, jer je blokada računa u navećem iznosu posledica jemstva koja će se u najskorije vreme skinuti, jer je najveći poverilac Sigme upravo Galeb grupa koja neće inicirati stečaj.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2701

Povezane vesti

Povezane teme

sigma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.