Komentara: 0
Pregleda: 1770
Foto

Garderoba i igračke humanih Subotičana donirani štićenicima Doma „Kolevka“

14.07.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Garderoba i igračke humanih Subotičana donirani štićenicima Doma „Kolevka“

Udruženje „Za Suboticu svim srcem“ u saradnji sa organizacijom AIESEC organizovali su prikupljanje garderobe i igračaka koje su juče donirane Domu za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Kolevka“.

- Zajedno smo animirali decu da donesu svoje igračke i tako pomognu vršnjacima u „Kolevci“. Ovo je četvrta akcija, a druga samostalna akcija i oko nedelju dana smo sakupljali odeći i igračke. Subotičani nas uvek iznenade, bio je veliki odziv i od srca ima se zahvaljujemo na tome – objasnio je Branko Prćić iz Udruženja „Za Suboticu svim srcem“. - U narednom periodu planiramo nedeljne kreativne radionice, koje je podržao Grad Subotica, a koje ćemo realizovati sa Edukativnim centrom „Mali Princ“. Cilj radionica koje će se održavati u OŠ „Matko Vuković“ je da decu iz ugroženih porodica  naučimo nekim kreativnim radovima, koji bi se potom prodavali na bazarima i da taj projekat bude samoodrživ. Pokrenuli smo i akciju za skupljanje školskog pribora i knjiga, koje će se potom deliti.

Garderoba i igračke humanih Subotičana donirani štićenicima Doma „Kolevka“Po rečima Alekse Adamova iz studentske organizacije AIESEC cilj ovakvih i sličnih akcija je održivi razvoj, a to je, između ostalog, život bez siromaštva.

- U kontaktu sa udruženjem organizovali smo akciju i pozvali građane da donesu svoju staru garderobu i igračke i da na taj način doprinesemo. Ovakav projekt planiramo i za zimu kako bi svet načinili boljim mestom. Vodimo se time da na mladima svet ostaje i da su oni ključ za budućnost i zato je značajno da deca i mladi učestvuju u ovakvim akcijama – poručuju Adamov.

Garderoba i igračke humanih Subotičana donirani štićenicima Doma „Kolevka“

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1770
Povezane teme

kolevka

deca iz kolevke

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

humanitarna akcija kolevka

udruženje za suboticu svim srcem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.