Komentara: 0
Pregleda: 1355

Gerontološkom centru pripao skoro sav novac

02.07.2009. u 18:04h
Izvor: Blic
<p>Članovi Gradsko veća Subotice za privredu i socijalna pitanja Kornel Bajtai i Oskar Sene&scaron;i juče su saop&scaron;tili rezultate pokrajinskog konkursa za javne radove i &bdquo;osudili odluku da subotički Gerontolo&scaron;ki centar na ime dva projekta dobije 12,9 miliona dinara". Prema njihovim rečima, od ukupno 107 novih radnih mesta u Subotici ovoj ustanovi pripalo je 72.</p>
Gerontološkom centru pripao skoro sav novac

- Prošli su projekti RTV „Yu eco" za obuku 10 radnika za rad na digitalnoj opremi u vrednosti od oko dva miliona dinara, Edukativnog centra Roma „Romi čuvaju prirodu" (dva i po miliona dinara), Regionalne deponije (900.000 dinara), Pokreta gorana (900.000 dinara), MZ Čantavir za dva projekta 158.000 dinara i dva projekta Gerontološkog centra u vrednosti od 12,9 miliona dinara - kaže Bajtai.
U projektu „Pratnja korisnika prilikom ostvarivanja zdravstvene zaštite" Gerontološkog centra, ustanove koja brine o starim i bolesnim i koja je proglašena za najbolju ustanovu u zemlji u oblasti socijalne zaštite biće zaposlena dva radnika, a u projektu „Nega starih ljudi" 70 osoba.
- Sa puno optimizma početkom godine krenuli smo u izradu projekata kako bismo u ustanovama koje su u teškoj situaciji smanjili nezaposlenost i verovali smo da će na konkursu proći projekti Radio Subotice, Gradske biblioteke, održavanja higijene mesnih zajednica, „Kolevke", uklanjanja divljih deponija, sređivanje stare arhivske građe u Gradskoj kući i još petnaestak projekata raznih udruženja i institucija. Sada smo razočarani jer, iako cenimo i priznajemo rad Gerontološkog centra, ova ustanova je dobila skoro celokupan iznos predviđen za Suboticu. Pokrajina je donela ispolitizovanu odluku na osnovu toga ko je koliko blizak ili udaljen DS-u, stranci čiji članovi vode resor pokrajinskog Sekretarijata za rad - kaže Bajtai.
Oskar Seneši kaže da je velika šteta što projekat „Kolevke" nije prošao, jer bi njime tokom godišnjih odmora zaposlenih u ovoj ustanovi za decu ometenu u razvoju 12 ljudi pomagalo u radu i brizi o bolesnoj deci.
- Nadamo se da ćemo uspeti pronaći donatore za projekte koji najverovatnije zbog političke odluke nisu dobili podršku - zaključuje Seneši.

Foto: B. Vučković

 

Izvor: Blic
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1355
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.