Komentara: 0
Pregleda: 930

Gimnazija "Svetozar Marković" obeležila Dan škole

04.10.2024. u 08:59h
Izvor: Subotica.com
Gimnazija "Svetozar Marković" obeležila Dan škole

Gimnazija "Svetozar Marković" iz godine u godinu potvrđuje da je sigurno gnezdo za sve đake, poručio je direktor škole Dušan Pavlović na svečanosti koja je upriličena sinoć povodom Dana škole. On je dodao i da su, uprkos izazovima koji nisu zaobišli ni ovu obrazovno - vaspitnu ustanovu, zaposleni uspeli da osiguraju sigurnu luku za sve učenike.

- Odavno je zacrtan cilj da na prvom mestu stvaramo ljude i veoma sam ponosan što je taj cilj i ostvaren o čemu svedoči i prethodna školska godina. To je prva školska godina koja je od 2020.  uspešno okončana bez prekida i trzavica, postignuti su odlični uspesi na takmičenjima na kojima je učešće od opštinskog nivoa uzela bezmalo polovina od ukupno 900 đaka. Medaljama se na državnim i međunarodnim takmičenjima okitio svaki 10. gimnazijalac - istakao je ponosno direktor škole.

Gimnazija "Svetozar Marković" obeležila Dan škole

Gimnazija "Svetozar Marković" obeležila Dan škole

Dan škole je đacima i celukupnom kolektivu čestitao član Gradskog veća, Srđan Samardžić podsećajući da je iz gimnazijskih klupa izašla čitava plejada đaka koji danas čine intelektualnu elitu kako našeg grada tako i celokupne države.

Gimnazija nije samo u časovima i znanjima stečenim na njima, već jednako toliko u idejama i inicijativama učenika. Generacije učenika, profesora i pomoćnog osoblja ostavili su svoj trag u večnosti time što su deo sebe ugradili u razvoj ove škole. Na svima nama je odgovornost i obaveza da ove mlade ljude spremamo za visoke letove, da im damo krila, ali da ih naučimo da su za let spremni tek kada spoznaju da su uz krila jednako važni i koreni. Fantastični uspesi đaka van granica Srbije na kojima su proneli slavu svog grada i držve Srbije čine gimnaziju prepoznatljivom obrazovno-vaspitnom ustanovom u našem gradu, ne samo u znanj, već u umetnosti, sportu, besedništvu - kazao je Samardžić.

Gimnazija "Svetozar Marković" obeležila Dan škole

Svečanost je obeležio bogat kulturno - umetnički program koji su upriličili đaci, a među zvanicama su bili roditelji, nastavnici, penzionisani profesori, direktori drugih škola, kao i predstavnici lokalne samouprave. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 časova i 15 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 930
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

srđan samardžić

dan škole

dušan pavlović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.