Komentara: 1
Pregleda: 1556

Gimnazijalci - volonteri ZOO vrta

18.11.2010. u 18:14h
Izvor: RTV Yueco
Gimnazijalci - volonteri ZOO vrta

Kako bi obezbedili sredstava i stručnu pomoch za uređenje dvorišta Gimnazije, učenici ove škole odlučili su da volontiraju u ZOO vrtu. Dva puta nedeljno, 15 učenika uređuje parkove i hrani životinje. Zauzvrat, stručnjaci ZOO vrta obećali su da će im materijalom i savetima pomoći oko izgradnje Eko kutka i fontane u školskom dvorištu.

Iako većina učenika nije imala iskustva u obavljanju baštovanskih aktivnosti, rad u ZOO vrtu shvatili su veoma ozbiljno. U zavisnosti od afiniteta i mogućnoćnosti, svako je odabrao posao koji će im pomoći u ostvarivanju cilja.

Ideja je potekla od Biološke sekcije na čelu sa profesorkom Jasminkom Bogar, koja je želela da da doprinos uređenju dvorišta škole. Pošto su školi nedostajala materijalna sredstava, doneta je odluka da uspostave saradnju sa ZOO vrtom. U projektu, čija je realizacija počela u oktobru, učešće je uzelo više od 500 đaka.

Dva puta nedeljno grupa od 15 učenika, tri sata provodi radeći na poslovima sakupljanja lišća, sadnje, kao i pripreme hrane za životinje. Kako se Zološki vrt prostire na 20 hektara, a parkovi čine polovinu placa, pomoć gimnazijalaca ima velik značaj i za ZOO vrt.

Osim Eko kutka u Gimnaziji, Zološki vrt će učenicima u znak zahvalnosti pokloniti i deo parka pored bazena za foke. Preurediće se postojeći kamenjar, koji će postati park gimnazijalaca, posvećen učenicima koji su dali svoj doprinos u uređenju ZOO vrta na Paliću.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1556
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.