Komentara: 13
Pregleda: 6424

Glasajte za „Catfe“ – ideju mladih Subotičanki

13.10.2022. u 17:16h
Izvor: Subotica.com
Na konkursu e-Berze “Moj prvi biznis”, našao se i „Catfe“- biznis ideja učenica Srednje ekonomske škole “Bosa Miličević”. Zamisao mladih Subotičanki da svojim sugrađanima ponude mesto gde će moći da popiju kafu ili neko drugo piće, a da se pritom poigraju sa macama, ali i da ih udome, trenutno je na trećem mestu.
Glasajte za „Catfe“ – ideju mladih Subotičanki

Na ovu ideju došle su Katalin Vereš, Nikolina Janjić, Nađa Kovačić i Marta Kolundžić, koje bi na ovaj način spojile ljubav prema životinjama i ugostiteljstvo.

- Mnogo ljudi živi u stanu, voli životinje ali ne može da ih drži. Oni bi mogli da dođu i da uz kafu dobiju i macu u krilu, koja prede, umiljava se, a svi znamo i kakvo terapeutsko dejstvo imaju mačke.  Bilo bi zanimljivo i deci, koja bi se umesto telefona igrala mačkama. Zato mislimo da je ovakakv kafić potreban našem gradu – objašnjava nam Katalin. – Od veličine prostora bi zavisilo koliko bi imali mačaka, a oni koji žele mogli bi i da ih udome. Sarađivali bi sa „Subotičkim njuškicama“ jer oni uvek imaju životinje koje bi trebalo udomiti i to bi mogli da to čine i uz pomoć nas.

Glasajte za „Catfe“ – ideju mladih Subotičanki„Catfe“ je naišao na sjajne reakcije Subotičana svih generacija.Ideju je odmah podržala profesorka preduzetništva Sandra Šokčić i drugi profesori Ekonomske škole.

- U današnje vreme jako teško naći zainteresovanu decu koja vole da se takmiče i zato smo ih svi podržali. U pravilima smo videli da je jedini kriterijum broj glasova, a konkurs je podrazumevao marketinški tekst vezan za poznati proizvod, uslugu ili nešto što oni osmisle sami. Njih četiri rešile da budu solidarne i zajedno potpišu ideju kao jedan rad kako se ne bi njihovi glasovi delili na četiri strane. Ideju su same razradile, do najsitnijih detalja i jako sam ponosna na njih – iskreno će profesorka. – Lično sam oduševljena idejom. Ona, naravno, nije originalna, postoji već u Turskoj i Beogradu, ali ovako nešto ne postoji još u našem gradu. Njihovu ideju mogao bi da prihvati i neki od postojećih kafića, a može da bude i potpuno novi ugostiteljski objekat.

Glasajte za „Catfe“ – ideju mladih SubotičankiIdeja naših sugrađanki je trenutno na trećem mestu. Konkurs traje do 17. oktobra a da osvoje prvo mesto mladim Subotičankama potrebni su naši glasovi. 

Oni koji žele da podrže njihovu ideju na e-Berzi treba da pronađu rubriku “Nagradni konkurs” i “Catfe”. Klikom na “glasajte” dajete svoj glas za ovaj jedinstveni kafić.

Takođe možete glasati skeniranjem QR koda

Glasajte za „Catfe“ – ideju mladih Subotičanki

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 6424
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.