Komentara: 6
Pregleda: 2574

Gligorić: Dao sam svoj maksimum, nemam za čime da žalim!

29.10.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com  / RTS
Naš sugrađanin poražen je u prvom kolu u pero lakoj (57kg) kategoriji od Kirgistanca. Veljko je boksovao odlično, ali favorizovani protivnik je boksovao bolje - tako su odlučile sudije.
Gligorić: Dao sam svoj maksimum, nemam za čime da žalim!
Foto: Bokserski savez Srbije

Veljko Gligorić, član Bokserskog kluba "Spartak" i reprezentacije Srbije, boksovao je juče svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu koji se ovih  dana održava u srpskoj prestonici. Naspram sebe imao je protiv osvajača bronzane medalje na Prvenstvu Azije i učesnika Olimpijskih igara u Tokiju, Esembeka Ulua iz Kirgistana, a po mnogima i prvi favorit prvenstva u Beogradu.

Sudije su bile jednoglasne - 5:0, ali svi su i identično bodovali 29:28 u korist Kirgistanca, što govori koliko je meč bio egal, koliko su nijanse presuđivale.

Gligorić: Dao sam svoj maksimum, nemam za čime da žalim!Veljko je pokazao sve - i kvalitet i hrabrost. Dobio je prvu rundu, ali kasnije dolazi do izražaja kvalitet Ulua, pre svega fizička dominacija, pa protiv rivala koji je pre samo tri meseca osvojio treće mesto na Prvenstvu Azije, po mnogima najvećoj koncentraciji bokserskog kvaliteta na planeti, realno naš sugrađanin nije mogao dalje.

- Nemam za čime da žalim, dao sam svoj maksimum, ostavio sam srce u ringu, a to mi je najbitnije. On je danas bio bolji bokser, sledeći put to ću biti ja - rekao je Gligorić po završetku meča. -  Prvu rundu sam bez problema kontrolisao, dok sam bio potpuno fokusiran. Mogao sam da odreagujem na svaku njegovu grešku i da ga kaznim. U drugoj rundi sam se nepotrebno opustio, dopustio mu inicijativu, a već u trećoj dao sam sve od sebe, obojica smo ušli u beskompromisnu borbu, borili smo se do poslednjeg atoma snage. Sudije su videle da je onda kao koji udarac više u toj trećoj rundi.

Gligorić: Dao sam svoj maksimum, nemam za čime da žalim!

Da je srpski boks (ponovo) sve bliži svetskoj eliti govore i rezultati naše reprezentacije. Kapiten Srbije Vladan Babić u superteškoj kategoriji pobedio je juče aktuelnog šampiona Afrike, Kamerunca Maksima Jengonga, dok je Vahid Abazov pobedio iz Sanila Šahija Nepala. Dan ranije sva tri naša boksera su slavila.

- Iako sam mlad imam dosta reprezetnataivnog staža i mogu da primetim da se upravo ovde u Beogradu najbolje vidi koliko se približavamo svetskoj sceni. Videli ste da sa favoritom za najsjajnije odličje boksujem ravnopravno, moje kolege su od sedam mečeva imale šest pobeda. Uveren sam da ćemo kroz koju godinu još više napredovati, jer nijedan uspeh ne dolazi preko noći ali vredno radimo i borimo se da tako bude - dodao je Gligorić.

Meč našeg sugrađanina, ali i ostalih srpskih reprezentativaca, pratio je i Dragan Vujković, živa legenda jugoslovenskog i svetskog boksa, ali i Spartaka, kluba u kojem je načinio prve korake.

Gligorić: Dao sam svoj maksimum, nemam za čime da žalim!

Izvor: Subotica.com / RTS
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2574
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

boks klub spartak

veljko gligorić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.