Komentara: 4
Pregleda: 2856

Glumci subotičkog pozorišta se smrzavaju

08.02.2011. u 14:02h
Izvor: Glas javnosti
Glumci subotičkog pozorišta se smrzavaju

Članovi ansambla Narodnog pozorišta iz Subotice izrazili su razočaranje zbog loših uslova u kojima rade nakon što je srušena stara zgrada pozorišta, a obećanje o izgradnji nove nije ispunjeno, prenosi dnevni list na mađarskom jeziku Mađar So.

Otkako je srušeno staro zdanje pozorišta 2007. godine, ansamblu sa pratećim službama obezbeđen je alternativni prostor u zapuštenom i oronulom delu tamošnje čipkare.

Glumce na probama od fabričke hale odvaja samo jedna pozorišna zavesa, a prostoriju za probe je nemoguće zagrejati.

"Predlažemo gradskim ocima da narednu sednicu Skupštine opštine održe tamo gde probe održavaju umetnici. Ukoliko izdrže šest-sedam sati zasedanja, bez sumnje će se uveriti kako to izgleda dnevno raditi u jedva zagrejanom prostoru", kazali su članovi ansambla.

Oni su dodali da na probe stižu slojevito obučeni, sa termosom čaja ili kafe u rukama, dok muzičari sviraju u rukavicama, probe teku u kaputima, jer se i bučna grejalica koja duva topao vazduh mora isključiti, ne bi li glumci čuli jedni druge.

Izvor: Glas javnosti
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2856
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.