Komentara: 0
Pregleda: 840

„Golubice“ minimalcem slavile u derbiju protiv Crvene zvezde

05.10.2023. u 12:15h
Izvor: Subotica.com
Utakmica 4. kola Superlige između Spartaka i Crvene zvezde opravdala je epitet derbija. Snage na terenu su bile izjednačene, želje za pobedom nije manjkalo ni na jednoj strani, a neizvesnost je trajala svih 90 minuta. Gol koji je postigla Fani Vago u 12. minutu odlučio je pobednika i bodovi su ostali na severu Bačke.
„Golubice“ minimalcem slavile u derbiju protiv Crvene zvezde
Foto: ŽFK "Spartak", arhiva

Od starta su be ekipe igrale otvoreno, a Crvena zvezda je prva zapretila. Sofija Sremčevićeva je iskoristila zbunjenost odbrane Subotičanki, uputila udarac istakla se Škandro sjajnom odbranom. Što gošće nisu iskoristile „golubice“ jesu. Fani Vago je u 12. minutu nakon greške Petrovićeve prihvatila loptu i pogodila za vođstvo od 1:0.

Nedugo potom gošće su pokušale preko Dine Blagojevićeve da dođu do pizjednačenja, Jefimija Škandro je ponovo bila na visini zadatka i sačuvala prednost svoje ekipe. Vodila se velika borba na terenu, a Zvezda je u završnici prvog dela imala inicijativu ne bi li uspela da anulira prednost domaćina, ali do odlaska na odmor promene rezultat anije bilo.

U drugom delu na obe strane je viđeno nekoliko prilika. Zvezda je imala blagu inicijativu dok je Spartak uz opreznu igru čuvao stečenu prednost, ali i pokušavao da je udvostruči. Najbliža da Petrovićevu natera na kapitulaciju po drugi put bila je  Doris Boaduva u 71. minutu, ali je i ona bila neprecizna. Sve stvorene šanse oba tima ostale su neiskorištene i rezultat nepromenjen.

Stečena prednost „golubica“ na početku utakmice donela im je pobedu u derbiju i nova tri boda.

Spartak – Crvena zvezda 1:0 (1:0)
Vago  12'

Spartak: Škandro, Vučković, Belovan, Makenzi, Ostren, Hansen, Vago, Filipović, Boaduva , Gajić,  Stupar.

Crvena zvezda: Petrović, N. Čavić, Šćepanović (Vorkapić), Žarković, Krstić, Blagojević, Tenkov (Milović), Sremčević, Matejić, M. Čavić, Đorđević.

Spartak u narednom kolu dočekuje TSC, a utakmica se igra u subotu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 840
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.