Komentara: 25
Pregleda: 4927

GPSU: Gradonačelnik da poveća plate zaposlenih u PU "Naša radost"

23.11.2015. u 04:57h
Izvor: Građanski pokret - Subotičani
Saopštenje "Građanskog pokreta - Subotičani" prenosimo u celosti.
GPSU: Gradonačelnik da poveća plate zaposlenih u PU "Naša radost"

U proteklih deset dana javnost u Srbiji je obaveštena da će svi zaposleni i penzioneri u Republici Srbiji, koji se finansiraju iz republičkog budžeta dobiti povećanje plata. Osim toga, doneta je  odluka da se prosvetnim radnicima isplati jednokratna pomoć u iznosu od 7.000 dinara. U tom trenutku je nastala nepravda prema zaposlenima u predškolskim ustanovama koji nisu bili obuhvaćeni ovim merama, ali je vlada Republike Srbije, shodno svojim nadležnostima, ispravila tu nepravdu i sa jednokratnom pomoći od 7.000 dinara obuhvatila i zaposlene u predškolskim ustanovama.

Lokalne samouprave su osnivači predškolskih ustanova u svojim sredinama, a plate i povećanje plata  zaposlenih u ovim ustanovama  su u nadležnosti istih tj. gradonačelnika, a ne vlade Republike Srbije.

Iz gore navedenih razloga „Građanski pokret – Subotičan“ traži od gradonačelnika Jenea Maglaia da shodno svojim nadležnostima da predlog za povećanje plata zaposlenih u predškolskoj ustanovi "Naša radost" u visini od 4%, od 01.01.2016. godine. Budžet grada Subotica  za 2016. godinu je idealna prilika da se predvide novčana sredstva za ovo povećanje plata, tim pre što je grad pre smanjenja zarada zaposlenima u "Našoj radosti" isplaćivao veće plate iz  gradskog budžeta.

Biti vaspitač tj. raditi sa malom decom i brinuti za njih je ogromna odgovornost koju oni svakodnevno prihvataju, a dokaz tome su roditelji koji im svakodnevno poveravaju svoju decu, znajući da su na sigurnom mestu.

// kraj saopštenja

Izvor: Građanski pokret - Subotičani
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 4927
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.